Терористи стріляють по Дебальцевому й вимагають переговорів

Бойовики заявили, що готові припинити вогонь вздовж лінії фронту і вимагають переговорів.

Про це пишеться в спільній заяві глав "ДНР" і "ЛНР" Олександра Захарченко та Ігоря Плотницького.

"Нам не треба крові. Ми готові зупинитись, але тільки там, де ми знаходимося зараз. Ми не зрадимо пам'ять загиблих в січні мирних жителів і наших бойових товаришів", - цитують заяву бойовиків "Українські новини".

У заяві також повідомляється, що «ополчення» Донбасу готове зупинити наступ, який лідери "республік" називають "витісненням українських військ від міст "ДНР".

Також бойовики заявили, що вимагають від української влади знову сісти за стіл переговорів.

Водночас, бойовики продовжують насуватися на Дебальцево, яке було відбито за вісім днів боїв.

Основні удари були зосереджені на Дебальцівському напрямку, інформує прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

З систем залпового вогню “Град” бойовики дванадцять разів обстріляли Дебальцеве. Також під “Градами”, артилерією та мінометами опинились Троїцьке, Новогригорівці, Луганське, Попасна, Кримське, Орлово-Іванівка, Центральне, Старогнатівка, Новоорлівці, Шуми, Міус, Новозванівка.

Бойовики безуспішно намагалися штурмувати позиції сил АТО з допомогою танків та піхоти в районі Рідкодуба, Центрального та Чернохіного, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора бойовики заявили, що не підписували в Мінську додаток про лінію розмежування.

"Був підписаний 19 числа (вересня 2014 – ред.) меморандум, і був додаток, в якому зафіксована лінія. Так от, додаток главами наших "республік" підписаний не був", - цитує Пушиліна Інтерфакс.

За його словами, бойовикам був необхідний час "для уточнення цих ліній".

Разом з представником так званої "ЛНР" Владиславом Дейнего вони наполягають на відведенні важкого озброєння від "будь-якої лінії розмежування".

"Україна затягує припинення вогню і відведення важкої техніки. Сьогодні необхідний відвід важких озброєнь від будь ситуації на сьогодні лінії розмежування, щоб забезпечити спокій і спокій наших громадян", - сказав Дейнего.

Він пояснив, що найбільш кращим є фактична лінія розмежування сторін.

"Якщо ми візьмемо за основу лінію від 19 вересня, то ми відведемо свої озброєння на значну відстань. Київ же, навпаки, навіть відвівши ці озброєння, зможе прострілювати наші населені пункти. Тому сьогоднішня лінія розмежування краща, вона найбільш об'єктивна", - додав він.

донеччина луганщина сепаратизм тероризм

Знак гривні
Знак гривні