Під час акції під Міноборони, одне угруповання Айдару викрало представника іншого угруповання Айдару

На різних ресурсах з’являються пости про "псевдоайдарівців" та "справжніх айдарівців", але факт лише той, що в "Айдарі" є кілька різних груп, які сваряться між собою - й сьогодні було викрадено комвзвода Максима Козуба, який після поранення перебував у відпустці.

Максим Козуб відомий тим, що зсередини "Айдару" критикував керівництво батальйону, зокрема комбата Сергія Мельничука, який зараз "відряджений" до Верховної Ради як депутат від фракції Ляшка.

Сьогодні на Повітрофлотському проспекті під Міністерством оборони відбувалась акція проти нібито розформування батальйону "Айдар".

Дорогу перегородили люди, а також кілька автомобілів. Перед цим між бійцями батальйону і представником Міністерства оборони сталася сутичка, внаслідок якої було виламано двері.

Також військові принесли близько десятка шин, які поклали посередині дороги.

Однак Міноборони заперечує плани розформувати батальйон.

У Міністерстві оборони заявили, що зміни в добровольчому батальйоні "Айдар" стосуватимуться лише перереєстрації номерів і не вплинуть на особовий склад.

Для виконання особливо важливих завдань батальйон "Айдар" буде додатково посилено, а військовослужбовці споряджені всім необхідним, повідомляє прес-служба міністерства.

Цю інформацію підтвердив речник антитерористичної операції Андрій Лисенко і заперечив розформування "Айдару".

"Цей підрозділ, який зарекомендував себе дуже з позитивного боку і має величезний бойовий досвід, він не підлягає розформуванню. Він буде використовуватися, він має статус штурмового батальйону. Це одна з головних бойових одиниць, які є в складі Міністерства оборони України", - сказав він на брифінгу.

Крім того, за словами речника, йде доукомплектування цього батальйону як особовим складом, так і додатковою військовою технікою для його посилення.

На думку Лисенка, пікет бійців "Айдару" під Міноборони був спричинений тим, що серед них не провели роз'яснювальну роботу щодо того, навіщо проводять перереєстрацію документів.

"Викрадення Козуба": Як повідомляє інший айдарівець Олександр Золотухін - Козуба "викрали" люди комбата Сергія Мельничука, якого той раніше не раз критикував за різноманітні порушення, що відбуваються в батальйоні.

Станом на зараз - Козуб у Святошинському РВВС. Йому "підкинули гранату" та інкримінують це як злочик, повідомляють друзі Козуба на його сторінці в Фейсбук (пости наразі видимі для друзів).

Прихильники Козуба називають представників нардепа Мельничука "ОПГ Айдар-2".

На сторінці батальйону "Айдар", яка контролюється призначеним Міноборони новим комбатом Євгеном Пташником, сказано:

"ВНИМАНИЕ! ПРОСИМ МАКСИМАЛЬНЫЙ ПЕРЕПОСТ!
Любые информационные сообщения о расформировании нашей воинской части являются провокацией! Юлия Евдокимова не является пресс-секретарем батальона "АЙДАР" и не вправе делать заявления от имени в/ч В2950 (до 27.01.2015 - в/ч В0624) - батальона "АЙДАР".

скандал айдар

Знак гривні
Знак гривні