З заяви міськради Маріуполя про агресора за ніч зникли Росія й ДНР, тепер усе асбтрактно (ДОКУМЕНТ)

Із заяви Маріупольської міськради про засудження обстрілу житлових кварталів міста зникли визнання Росії країною агресором і назви угруповань "ДНР"-"ЛНР".

В остаточному документі, розміщеному вже сьогодні вранці на сайті міськради, про Росії не було сказано ні слова. Зате в ньому називається якась дивна агресія зі Сходу.

"Про визнання агресії зі Сходу і затвердження порядку визнання організацій терористичними". Пізніше зникло і слово "Схід", - цитує видання текст документа.

Повідомляють, що зникла не тільки Росія, але і назва самопроголошених республік". За даними видання, вчора ввечері звернення на сайті міськради ще мало пункти про визнання Росії країною-агресором, проте за ніч ці згадки зникли з тексту документа.

"Вже увечері вчорашнього дня на сайті міськради з'явилася інформація: Маріупольська міська рада визнала Росію країною-агресором", - йдеться в повідомленні.

"Але вночі щось сталося, і мер Маріуполя разом з секретарем міської ради змушені були провести деякі маніпуляції", - додає видання.

Видання повідомляє, що у редакції є диктофонний запис минулого засідання міськради з обговоренням цього питання.

Згідно йому депутат Ігор Решетняк сказав на засіданні: "Пропоную підтримати рішення, прийняте сьогодні Верховною Радою, і визнати Росію країною-агресором. Давайте проявимо свою громадянську позицію".

Мер Маріуполя Юрій Хотлубей, який вів сесію, поставив пропозицію на голосування: "Так, давайте проголосуємо за цю пропозицію, треба засудити агресію".

У залі були присутні 52 депутати, в тому числі і представники КПУ. І всі вони одноголосно підтримали пропозицію нардепа.

"Ми опитали 8 депутатів міськради, в тому числі і з фракції Партії регіонів. Всі вони підтвердили, що голосували за пропозицію Ярошенка і Решетняка, тобто за визнання Росії агресором", - повідомляє видання.

Пропозицію проголосувати за визнання Росії країною-агресором, а також за підтримку процедури визнання "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями було підтримано одноголосно депутатами, пише видання.

донеччина війна тероризм

Знак гривні
Знак гривні