Волонтери на посадах у Міноборони впроваджують 5 реформ

Вже кілька тижнів ми "живемо" в Міноборони генеруючи нові ідеї та реформи. Маю багато запитів щодо конкретики, - пише новопризначений в.о. заступника міноборони з економічних питань, випускник Harvard Kennedy School Юрій Гусєв.

Доповідаю.

Наразі працюємо над реалізацією 5 конкретних реформ системи речового забезпечення та харчування Армії:

1. Створення принципово нового департаменту матеріального забезпечення, який опікуватиметься держзакупівлями для ЗСУ, логістикою, стандартами та контролем якості. Цей новий департамент ми створюємо за підтримки компанії Ernst&Young, які допомогають нам чітко виписати процеси та компетенції, в той же час варто також відмітити деякий спротив системи. Міністром оборони України прийнято рішення про те, що департамент очолить Nelly Stelmakh, яка наразі головує в тендерному комітеті МО. Координатором цієї реформи є Юрий Борисов і він відповідальний за досягнення відповідних KPIs.

2. Інша важлива справа - це впровадження електронної системи держзакупівель спільно з Міністерство економічного розвитку і торгівлі України , Візійний проект "Нова Країна" та грузинськими екпертами у цій сфері. Стоїть чітка мета вже наступного тижня анонсувати першу процедуру держзакупівель для потреб ЗСУ на електронній платформі. І, повірте мені на слово, це буде дуже важлива для Армії закупівля в якій ми просто забов'язані зруйнувати усі можливі корупційні схеми! Координатором цієї реформи є Arthur Pereverziev!

3. Нові стандарти якості харчування та нова концепція забезпечення військовослужбовців ЗСУ продуктами - ще одна складна реформа, яку координує Диана Петреня!

4. Спільний з траст-фондом НАТО пілотний проект по впровадженню логістики та електронного обліку реалізуватиме протягом найближчого часу на базі однієї з частин ЗСУ Виктор Пузанов!

5. Нові норми речового забезпечення, нова якість форми і нові стандарти обмундирування наших військовий - це місія Konstantin Lesnik!
Кожного тижня ми усі разом з Юрий Бирюков, David Braun, Татьяна Рычкова і багатьма іншими проводим засідання робочих груп та обговорюємо питання, яких за усі роки Незалежності накопичились тисячі.

У нас тут свій фронт і ми боремось! Боремось для того, щоб усі ті, хто вже отримав чи найближчим часом отримає повістки до військомату були забезпечені усім необхідним і могли з гордістю вдягнути форму з синьо-жовтим прапором!

Служити своїй Батьківщині у складний час - честь для кожного справжнього громадянина! Сьогодні Українській Державі потрібна допомога! І кожен сам має відповісти на запитання: Що я завтра зроблю для нашої Великої Перемоги?

Вірю в те, що ми усе робимо правильно та обов'язково переможемо і на тому фронті, і на цьому! Дякую усім за підтримку!

p.s. Тетяна Ричкова не чекала повістки і прийшла у військомат.

Тепер вона мобілізований молодший лейтенант ЗСУ і лише вчора повернулась з ДАП. Мене в АТО цього разу не пустив Бірюков, який також поранений учора приїхав з АТО.

армія реформи

Знак гривні
Знак гривні