Українські сили відбили два штурми Санжарівки під Дебальцевим (КАРТА)

У штабі антитерористичної операції заявляють, що в неділю протягом дня російсько-терористичні війська найбільшу активність проявляли на Дебальцевському напрямку.

Зранку тут велися обстріли укріплених пунктів українських військових у районі населених пунктів Кам’янка, Гірське, Попасна, Рідкодуб, Санжарівка, Троїцьке, Чернухіне, повідомляє речник АТО Леонід Матюхін у Facebook 25 січня.

За його словами, у першій половині дня противник двічі вдавався до штурму українських позицій у районі Санжарівки.

"Обидві сутички закінчилися відступом бойовиків. О 12:30 терористи також пішли у наступ в іншому місці – у районі Нової Григорівки. Наші військові зупинили противника і змусили його відступити. Українські патріоти своїх позицій не втратили", - запевнив речник АТО.

Він також розповів, що не припиняються обстріли населених пунктів поблизу Донецького аеропорту.

"Українські військові утримують свої позиції, одночасно завдаючи артилерійських ударів по вогневих засобах. Знищено 2 гармати противника", - доповів Матюхін.

Водночас на Луганському напрямку, за його словами, не припиняються обстріли позицій сил АТО в районі н. п. Кримське, Кряківка, Нижньотепле, Станиця Луганська, Щастя, та в районі 29-го блокпосту: найчастіше під вогонь артилерії, реактивних систем залпового вогню та мінометів потрапляли Кримське і Станиця Луганська.

"На Маріупольському напрямку спостерігається відносне затишшя. Опівдні бойовики здійснили обстріл із міномету н. п. Миколаївка. Ще кілька спроб відкрити вогонь у наш бік українські артилеристи швидко припинили. Втрати противника склали близько 30 осіб", - підсумували у штабі.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що терактів у Волновасі, Донецьку і Маріуполі могло б не статися, якби українська влада прийняла пропозицію глави РФ про термінове відведення озброєнь від лінії розмежування.

Про це він сказав у телефонній розмові з Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки, заступником Голови Європейської комісії Федерікою Могеріні, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Під час бесіди детально обговорювалося загострення ситуації в Україні. Лавров підтвердив російські оцінки того, що відбувається як результат лінії Києва на ухилення від прямого діалогу з Донецьком і Луганськом щодо практичної реалізації мінських домовленостей і його лінії на силове придушення Південного Сходу", - йдеться в повідомленні.

"Було підкреслено, що якби українська влада прийняла пропозицію президента Росії від 15 січня про термінове відведення важких озброєнь від лінії, зафіксованої у Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 року, то трагедій Волновахи, Донецька та Маріуполя могло б і не статися", - зазначено в заяві.

Лавров також загострив необхідність неупередженого та об'єктивного розслідування за участю ОБСЄ та зацікавлених сторін у зв'язку з недавніми обстрілами Донецька, Маріуполя та інших населених пунктів на південному Сході.

війна донеччина луганщина тероризм

Знак гривні
Знак гривні