Терористи вбили 30 мирних людей у Маріуполі. Захарченко заявляє про наступ (ФОТО, ВІДЕО)

Кількість загиблих у Маріуполі Донецької області від обстрілів "Градами" сягнула 30 осіб, із них двоє дітей.

Такі дані станом на 17:30 наводить департамент охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації, повідомляє прес-служба ОДА.

"У результаті обстрілу житлових кварталів Маріуполя в суботу вранці з боку території, тимчасово окупованої так званою "ДНР", на місці загинули 23 людини, у тому числі одна дитина. Ще 93 людини постраждало, у тому числі 8 дітей. 75 поранених у стані різного ступеня тяжкості зараз перебувають у лікарнях міста", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в лікарні померли ще 7 осіб, із них одна дитина.

Таким чином загальна кількість загиблих у результаті обстрілу житлових кварталів Маріуполя досягла 30 осіб, із них 2 дітей - дівчинка 15 років і хлопчик орієнтовно 5 років.

Глава самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що його бойовики почали наступ на Маріуполь 24 січня.

"Сьогодні почався наступ на Маріуполь. Це буде найкращим пам'ятником усім нашим загиблим", - заявив Захарченко під час покладання вінків до місця обстрілу зупинки у Донецьку, де загинуло 8 осіб, а 17 було поранених, передає РИА Новости.

У суботу українські силовики повідомили про обстріл Маріуполя, звинувативши в ньому бойовиків. У прес-службі міліції області відзначили, що по місту вівся обстріл із артилерійських систем "Град".

Терористи "ДНР" спростували інформацію силовиків про обстріл Маріуполя артилерією, заявивши, що у сил бойовиків у районі Маріуполя немає артилерійських систем, які змогли б обстріляти цей район.

Чисельність загиблих у результаті обстрілу досягло вже 30 осіб, а кількість поранених - майже сотня.

Яценюк доручив правоохоронцям зібрати докази теракту в Маріуполі для Міжнародного Гаазького трибуналу.

Про це він заявив на засіданні оперативного штабу щодо обстрілу Маріуполя 24 січня, передає кореспондент INSIDER.

"Треба представити беззаперечні докази для міжнародної спільноти, що за вказівкою російського керівництва здійснено терористичну атаку і вбивство мирних громадян України", - наголосив Яценюк.

"Цих покидьків треба буде судити в Гаазі", - додав він.

Українські Збройні Сили знищили вже 4 установки "Град", якими терористи обстрілювали сьогодні вранці Маріуполь.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак на засіданні оперативного штабу щодо обстрілу Маріуполя, передає кореспондент INSIDER.

За словами міністра, він отримав доповідь із цього приводу від керівництва сектору "М".

"Хотів би підтвердити інформацію мера Маріуполя про те, що обстріл здійснювався з району населеного пункту Соханка, що знаходиться між Маріуполем і Новоазовськом. Засоби нашої розвідки визначили координати. Там знаходилося 6 систем залпового вогню БМ-21 "Град", 4 із них знищено нашою артилерією", - доповів Полторак.

Водночас, за його словами, розвідка доповідає про те, що терористи стягують у район Маріуполя додаткові системи залпового вогню.

"У зв’язку з цим ми вживаємо додаткових заходів, щодо укріплення артилерійських підрозділів із прибуттям відповідних резервів", - наголосив він.

донеччина війна тероризм

Знак гривні
Знак гривні