Терористи зайняли Красний Партизан і обстрілюють Маріуполь та район Щастя. Є загиблі (ВІДЕО, КАРТА)

На Донеччині бойовики зайняли с. Красний Партизан.

Інформацію про це підтвердили у штабі АТО з посиланням на начальника прес-центру Романа Туровця.

(Маріуполь вранці)

При цьому у штабі підкреслили: до цього селище було нейтральною територією і українських військових там не було вже довгий час.

Разом з тим Дмитро Тимчук з посиланням на дані групи "Інформаційний Спротив" повідомляє: після невдалих штурмів і понесених на ділянці Красногорівка - Авдіївка втрат, командування російсько-терористичних військ перенесло зусилля північніше цієї ділянки, атакувавши з рубежу Озерянівка - Михайлівка в напрямку на Троїцьке.

"В результаті бою противник просунувся вперед і зайняв н.п. Красний Партизан, однак просунутися до н.п.Троіцкое не зміг, потрапивши під удар української артилерії", - зазначив Тимчук.

Бойовики обстрілюють Маріуполь.

Про це повідомляє місцеве видання 0629 з посиланням на місцевих жителів. За їх даними, обстріляний лівий берег міста.

Попадання снярядів зафіксовані на вул. Київській, між школами 5 та №69. За словами місцевих жителів, горять автомобілі, повибивало шибки у будинках.

Також очевидці повідомляють, що снаряд потрапив в район Київського ринку.

За повідомленням прес-служби АТО, у Маріуполі було пряме попадання "Градами" в район мікрорайону Східний. Інформація про руйнування і жертви уточнюється.

У бік Східного виїхало кілька машин швидкої допомоги.
Як повідомили в ефірі 5 каналу, люди намагаються чимшвидше виїхати з районів, що обстрілюються, але за їх даними, транспорт переповнений, а таксі викликати неможливо.

У Facebook батальйон спецпризначення АЗОВ повідомив: "9:34 Обстріляний Маріуполь. Обстріл вівся з РСЗВ "Град" (можливо "Ураган")".
За даними батальйону, в зону ураження потрапили житлові квартали, приватний сектор та ринок в Ордженкідзівському районі міста.

В результаті обстрілу бойовиками Маріуполя, житлового сектору в районі вулиць Київська, Олімпійська, 1 травня, загинули 10 осіб.

Про це повідомив очільник облуправління МВС Донеччини В'ячеслав Аброськін.

"Інформація уточнюється. Міліція міста піднята по тривозі. На місці працює слідчо-оперативна група міськуправління", - додав він.

Речник антитерористичної операції Леонід Матюхін заявляє, що з 18:00 п'ятниці і до 6:00 суботи терористи здійснили 27 обстрілів по позиціях українських військових та населених пунктах.

При цьому незаконні збройні формування використовували реактивні системи залпового вогню, танки, міномети, гранатомети та артилерію, йдеться в його дайджесті на сторінці прес-центру АТО у Facebook 24 січня.

"Із реактивних систем залпового вогню БМ 21 "Град" бандити чотири рази обстріляли Щастя, двічі Новотошківку, а також вели вогонь по Трьохізбенці, Петрівці, Санжарівці, Мар’їнці, Новозванівці та Врубівці", - зазначив Матюхін.

"Із мінометів та артилерії була обстріляна Станиця Луганська, Опитне, Троїцьке, Тоненьке, Санжарівка, Попасна, Ольхове, Трьохізбенка, Камянка, Кримське та двічі Новотошківка. А по наших позиціях у районі Щастя бойовики відкривали вогонь 7 разів", - доповів він.

Зазначено, що за минулу добу терористи з мінометів та артилерії тричі обстріляли населений пункт Щастя та теплоелектростанцію, де перебувало мирне населення.

Крім того, у небі над Чмирівкою та Нижнім сили АТО помітили безпілотники противника.

Джерело: Українська правда, Інсайдер

донеччина війна тероризм

Знак гривні
Знак гривні