Захарченко хоче провести полонених кіборгів по Донецьку

Лідеру угруповання "ДНР" Олександр Захарченко має намір провести полонених українських військових від аеропорту Донецька і до зупинки, де сьогодні розстріляли тролейбус.

"Я цих "кіборгів" сьогодні вижену на те місце, де загинули люди, і виведу на вулиці, щоб бачили, з ким ми воюємо. Я не міг, на жаль, всіх розстріляти. Вони пішим ходом сьогодні пройдуть від аеропорту до тої зупинки і попросять вибачення", - цитує Захарченка Інсайдер.

Також Захарченко заявив, що в даний час не готовий обговорювати відновлення обміну полоненими з Києвом.

Сьогодні Міноборони України повідомило, що в Донецькому аеропорту в полон бойовиків потрапили 16 поранених українських солдатів.

При цьому зупинка, де було розстріляно тролейбус, була розстріляна з міноменту.

При чому дальність стрільби українських мінометів складає 8 км, а від української території до зупинки 10 км., - пише Цензор. Зрозумівши, що попередні версія про обстріл зупиники українцями не сходиться з реальністю, російські пропгандисти придумали історію про український "кочівний" міномет, який пересувається на мікроавтобусі по Донецьку.

Також видання Остров цитує очевидців, які стверджують, що бачили звідки стріляли і цей район контролюється терористами

Вранці 13 людей загинули в результаті мінометного обстрілу транспортної розв'язки в Ленінському районі Донецька в 9:00.

Епіцентром обстрілу була трамвайна зупинка "Завод Боссе". Саме там загинуло найбільше людей. Крім того, загинули люди проїжджаючого повз тролейбуса і ті, хто знаходився на протилежній від зупинки стороні вулиці.

Очевидці говорять про велику кількість поранених, але точна кількість поки невідома.

Складається враження, що російські війська вкотре обстріляли мирних мешканців аби мати картинку для пропаганди. Це своєрідна відповідь на масові виступи українців і співчуваючих в усьому світі проти терористів, які обстріляли автобус під Волновахою. Мета - створити враження, що україські війська так само, які терористи вбивають мирних громадян.

донецьк тероризм

Знак гривні
Знак гривні