Паніка і крики зливають - саме те, що нам потрібно прямо зараз

В умовах наступу російських військ по всім напрямкам, останнє що варто робити - це істерично кричати всюди "зрада, зрада, всіх замінити" - навіть якщо для цього є якісь підстави, навіть якщо це дуже хочеться робити.

Прочитайте текст, який дуже добре підходить для оцінки останніх подій.

"""
Жоден дописувач не вважає винним в подіях навколо Донецького аеропорта Росію. Але саме завдяки Росії цей об'єкт терористи нарешті змогли узяти. Ціною дуже великих втрат і у стані цілковитої руїни, що відмічають багато журналістів."

Сьогодні багато цитують вис*р Лаврова про начебто наміри здати аеропорт терористам, зафіксовану у мінських домовленостях. Але вчора під час засідання ООН представник США чітко зазначив, що такої угоди не було і після відводу військ згідно мінських домовленостей аеропорт мав опинитися на нейтральній території. І взагалі, посилатися на російські джерела інформації - це все одно, що визнати наркотичний брєд Кісєльова істинной правдой."

На жаль, багато хто сприймає війну як комп'ютерну гру. Клікнув мишкою - і матеріалізувався танк. Клікнув ще раз - і з'явилися піхотинці. Наклікав собі невеличку армію - і вщент розгромив протівніка. В житті, на жаль, все не так.
...

Росія вкладала значні кошти в озброєння та модернізацію. Росія має офіцерів з реальним бойовим досвідом. Росія має висококласних спеціалістів з інформаційної війни, які зараз маніпулюють нами, як мавпа газєтой. І вже не дивуєшся, коли одні та ті ж люди постять гнєвні звернення до президента з трєбованієм ввести воєнний стан і расхєрачить терорістов, і слєдом - як уклониться від мобілізації. І не вбачають у цьому когнітивного дисонансу.

Росія не шарить у економіці. Не вміє работать, там даже вулиці без таджиків не підмітаються. Зато научилась бухать і хєрачить. Тому без проблем і паніки серед понятлівих солдацьких матєрєй поклала значні ресурси і купу орчої біомаси на повне знищення донецького аеропорта.

Натомість вони виграли наші душі. На жаль, війна - це не тільки блискучі побєди. І "правда" чи "справедливість" не гарантують і не забезпечують перемоги. Перемога - це в першу чергу вклад кожного з нас. І чим більше людей вибуде з боротьби завдяки умєлим сєятєлєм унинія, тим простіше Путіну вдастся перемогти.
"""

Час ставати дорослими, а значить час приймати дорослі рішення. Збільшувати своєю поведінкою істерику - допомагати ворогу. Якщо вас не викликали у воєнкомат - допоможіть волонтерам, перекажіть гроші. Робіть щось конкретне, не будьте інфантильними об'єктами маніпуляції в соціальних мережах - ця війна надовго, ця війна - на вижитання.

інформація війна

Знак гривні
Знак гривні