Втрати сторони що обороняється утричі менші ніж атакуючої

Після вдалої контратаки української Армії на вихідних покотилася дивна хвиля незадоволення: мовляв треба наступати і "як тільки ми починаємо перемагати - Порошенко огоглошує перемир'я. Влучну відповідь на цю, неочікувану хвилю істерії дав у своєму ФБ волонтер і автор ряду статей на військово-історичну тематику Дмитро Вовнянко

"Ці... нерозумні особи, вважають що українська армія мусить все покинути і попертися вперед...

Вони вважають, що нам треба ломитися в середину Донецька і загрузати у вуличних боях, в яких ОБОВ'ЯЗКОВО гинутимуть мирні мешканці в кількостях в десятки разів більших за втрати військових з обох боків.

Вони вважають, що в разі нашого наступу москалі просто стоятимуть і спостерігатимуть, як їхні війська викидатимуть з України і не полізуть в наступ так само як в Іловайську.

Вони вважають, що ми здатні на рівних тягатися з російською авіацією і ракетними військами. Що російська ППО розгорнута біля кордону дасть нашій авіації бодай якісь шанси.

Вони нарешті ДОСІ не доклепали, що втрати сторони що обороняється - утричі менші ніж в атакуючих і це - за КПП часів Другої світової війни. Мудрили! Ви хоч знаєте таке поняття як КПП? Ні, не контрольно-пропускний пункт.

Це "Коофіцієнт прєдполагаємих потєрь". Існують методики їхнього розрахунку в ході планування операції. Якщо вчасно не вивезти з поля бою трупи - доведеться до чорта бійців класти в інфекційне. Тому поховальні команди і транспорт під небіжчиків готують зазделегідь.

Може наші ура-патріоти серйозно вважають, що ЗСУ здатні наразі завдати стратегічної поразки армії РФ? Якщо так - далі можна не балакати, витрачати час на ідіота не варто, звідки не глянь.

Вони досі не напружилися прочитати бодай Мідельдорфа чи Мюллер-Гіллебрандта, не говорячи вже про сучасних військових теоретиків та експертів. Проте з натхненням алкаша що лізе до сусідки, вони продовжують судити про матерії в яких НІ ЧОРТА не тямлять.

Я можу побажати тим мудрилам лише одного. Самим призватися в армію і бодай раз піднятися в атаку. Череп провентилює назавжди".

ниття війна

Знак гривні
Знак гривні