Бойовики поставили рекорд обстрілу наших - можливий новий наступ

Голова РНБО Олександр Турчинов заявив, що вчора понад 129 разів бойовики обстріляли українських воєнних у Донбасі, що є рекордом з початку року.

"Загинули два військовослужбовці, чотири поранені", - сказав Турчинов під час виступу у Верховній Раді.

За даними Турчинова, в Донбасі знаходиться 36 тисяч бойовиків, серед яких 8 тисяч – військовослужбовців російської армії.

"Вони мають на озброєнні 542 одиниці танків, до 990 бойових броньованих машин", - сказав Турчинов.

Також він повідомив, що бойовики мають на озброєнні також 694 одиниці артилерійських систем, в тому числі, і систем залпового вогню. "Реактивних комплексів "Точка У"- 4 одиниці, зенітно-ракетних комплексів – до 57 одиниць", - сказав Турчинов.

Біля 50 тисяч російських військ перебувають на кордоні з Україною у повній бойовій готовності разом із понад 300 танками, більше тисячи броньовиків, системами залпового вогню та артилерією, зазначив Турчинов.

Також на кордоні із Україною знаходяться до 360 літаків та вертольотів, сказав Турчинов.

"За цих умов можливі два сценарії. Перший – це відновлення ворогом широкомасштабних військових дій і наступ за активної участі ЗС РФ. Наслідком чого може стати повномасштабна континентальна війна", - сказав Турчинов.

Другим сценарієм Турчинов назвав спроби Кремля недопущення стабілізації ситуації в Донбасі, активізацію терористичної діяльності, переведення конфлікту у довготривалий для виснаження економіки та знищення України.

донеччина тероризм росія луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні