Вбивство терориста Бетмена - вибірковий самосуд. Всі терористи діють подібним чином (ОГЛЯД)

Бетмен: цинізм ситуації полягає в тому, що одні злочинці, які викрадають та катують мирних громадян, тепер розправляються з іншими злочинцями, які викрадають та катують мирних громадян.

Масштаби викрадення та катування людей на півночі Луганщини під час окупації якщо не дорівнюють «слов’янським», то принаймні є не набагато меншими.

Такого висновку дійшла мобільна моніторингова група Центру Громадянських Свобод, яка відвідала Сєверодонецьк, Лисичанськ та Рубіжне в грудні минулого року.

Метою поїздки групи було вивчення ситуації з порушенням прав людини протягом квітня-липня 2014 року, що орієнтовно відповідає періоду окупації цього регіону незаконними збройними формуваннями (НЗФ).

Під час свого візиту правозахисники спілкувалися із жертвами та свідками порушень прав людини, їх родичами, із місцевими правозахисниками та журналістами, а також із новопризначеними представниками органів місцевої влади та правоохоронних органів

У прагненні встановити тотальний контроль над так званими самопроголошеними республіками Росія хіба не вперше показала справжні «методи роботи» терористичних угрупувань. Показала вибірково. Цинізм ситуації полягає в тому, що одні злочинці, які викрадають та катують мирних громадян, тепер судять (а дивлячись на те, як вбили «Бетмена», - розправляються) з іншими злочинцями, які викрадають та катують мирних громадян.

"І посилання про скарги на факти тортур в «Генпрокуратуру ЛНР» як причина зачистки Олександра Бєднова тут ні до чого. Власне, в «ЛНР»/ «ДНР», незалежно від сфери впливу того чи іншого польового командира, катування, позасудові страти та взяття мирних громадян в заручники є звичною усталеною практикою", – вважає координаторка Євромайдан SOS, голова Правління Центру Громадянських Свобод Олександра Матвійчук.

Особливість північної Луганщини полягає в тому, що тут із радянських часів були зосереджені значні промислові потужності, які протягом останніх десятиліть майже вимерли.

Часто потужності подеколи використовувалися у схемі утримування заручників, також сама економічна структура регіону, що склалася на уламках цього індустріального регіону (та її наслідки у вигляді тотального руйнування інфраструктури, високого рівня безробіття та значної соціальної депресії) сприяла успішності бойовиків та можливості реалізації сценарію дестабілізації ситуації у регіоні. Однією з особливостей регіону є те, що тут не було яскраво вираженого одного лідера, що зумовило хаотичність діяльності незаконних збройних формувань, що, втім, не заважає їм працювати на спільну мету та користуватися ідентичними методами.

За результатами моніторингової поїздки було на надіслано низку запитів у Міністерство внутрішніх справ та Службу Безпеки України щодо розслідування злочинів, вчинених під час окупації міст. Наразі ми очікуємо на відповідь.

Ознайомитись із звітом можна за посиланням
http://ccl.org.ua/wp-content/uploads/2013/07/Zvit-LNR-5.01.pdf

бетмен луганщина тероризм

Знак гривні
Знак гривні