Жодні українські поїзди до Криму більше не ходитимуть, картки Visa на півострові не працюватимуть

На півострів не будуть їздити ні пасажирські, ні вантажні потяги.

"Укрзалізниця" обмежує маршрут прямування своїх пасажирських поїздів кримського напрямку до станцій Новоолексіївка (Херсонська область) і Херсон. Вводиться заборона і на вантажні поїзди.

"З метою забезпечення безпеки руху Укрзалізниця обмежує маршрут прямування поїздів кримського напрямку до станцій Новоолексіївка і Херсон. Потяги, які будуть відправлятися в рейс починаючи з 27 грудня, будуть доїжджати до зазначених станцій. (...) Також з 26 грудня введена конвенція про заборону перевезення залізничним транспортом будь-яких вантажів між материковою частиною України і Кримом", - сказано в повідомленні УЗ.

Зокрема, до станції Новоолексіївка курсуватимуть потяги № 11/12 Київ - Сімферополь, № 28/27 Київ - Севастополь, № 88/87 Ковель - Сімферополь, № 86/85 Львів - Сімферополь, № 90 / 144-143 / 89 Дніпропетровськ , Кривий Ріг - Сімферополь і № 92/81 - 82/92 Кременчук (Полтава), Харків - Сімферополь.

До станції Херсон слідуватимуть поїзди № 310/309 Одеса - Сімферополь і № 132/131 Хмельницький - Сімферополь.

Крім цього, будуть скасовані три міжнародних поїзди: № 40/98 - 97/39 Сімферополь, Керч - Москва скасований з Сімферополя, Керчі і Москви з 28 грудня; № 68/618 / 668-667 / 6617/67 Севастополь, Сімферополь, Євпаторія - Москва скасований з Севастополя, Сімферополя, Євпаторії 29 грудня, а з Москви з 27 грудня; № 100/99 Мінськ - Сімферополь (з групою вагонів №56 / 55 Суми - Сімферополь) скасований з Мінська і Сум з 27 грудня, із Сімферополя з 28 грудня.

Пасажирам, які відмовляться від поїздки, кошти будуть повернуті в повному обсязі на станціях відправлення поїздів. Для цього пасажирам потрібно звернутися в залізничні каси повернення квитків. Також пасажири зможуть повернути гроші за відстань.

Для цього треба звернутися в залізничну касу станції висадки / посадки, де на квитку буде поставлена спеціальна позначка. Після цього пасажир повинен написати претензійний лист на адресу пасажирської служби залізниці, до якого додати оригінал проїзного документа з відміткою і вказати повністю прізвище, ім'я та по батькові, адресу та паспортні дані пасажира. Гроші будуть повернуті грошовим переказом.

Також сьогодні в Криму перестала працювати банківська система Visa і на декілька годин було вимкнено подачу електроенергії з України.

крим транспорт скандал

Знак гривні
Знак гривні