Українську гуманітарку на Донбас не пропускають, а російська колона роззброюється, - за Фройдом (ФОТО)

Дніпропетровщина більше не пропускатиме гуманітарку для Донбасу - поки її доставку не контролюватимуть міжнародні організації.

Українські силовики не пропустили новий гуманітарний конвой Фонду олігарха Ріната Ахметова на території Донбасу, підконтрольну бойовикам "ДНР".

Вантажівки завернули на території Донецької області, повідомив екс-комбат батальйону "Донбас", народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко у своєму Facebook з посиланням на Валентина Манька.

"Щойно полк "Дніпро-1" за підтримки батальйону "Січеслав" та батальйону "Донбас" знову розвернув гумконвой фонду Ахметова. Вони змінили базу завантаження. Тепер вантажаться не в Дніпропетровську, а в Маріуполі", – процитував Семенченко заступника командира полку "Дніпро-1".

Манько заявив, що його бійці більше не пускатимуть "гуманітарку" Ахметова в зону АТО.

"Ми ще не бачили фото і відео підтвердження роздачі минулого гумконвою. І ми ще не бачили повернення наших полонених. Охолоньте, слуги фонду, ми ж сказали що більше не пропустимо. Ви не виконуєте умови", – наголосив він.

Водночас на офіційному рівні, а саме – на нараді при ГУ МВС у Дніпропетровській області вирішили більше не пропускати територією Дніпропетровщини жодних колон із гуманітарною допомогою, зокрема фонду Ахметова, передає Громадське.

Зазначено, що нарада відбулася за участі народного депутата Юрія Берези, який є екс-комбатом "Дніпро-1", чинного командира полку, представників батальйону "Донбас" та ОБСЄ. Також на нараду запрошували членів фонду Ахметова, проте вони проігнорували захід.

"На нараді ухвалено рішення більше не пропускати жодні гумвантажі на території, підконтрольні бойовикам, до того, як буде забезпечений контроль їхньої доставки з боку міжнародних організацій, а також пред’явлено звітність "за кожен кілограм" розданої "гуманітарки", – йдеться в повідомленні.

Наразі рішення ухвалено на рівні області, проте, як зазначає видання, невдовзі аналогічні наради мають відбутись у Запоріжжі та Харкові.

Тим часом ТАСС зробив класичну описку за Фройдом. Клікність на картинку для збільшення:

донеччина ахметов луганщина дніпропетровщина

Знак гривні
Знак гривні