Еку Згуладзе, яка реформувала МВС Грузії і досі не призначено заступником міністра внутрішніх справ (ОНОВЛЕНО)

ОНОВЛЕНО 15.12 9:37 Днями Аваков оголосив, що призначить Еку Згуладзе своїм заступником, а Порошенко надав їй українське громадянство.

текст попередньої новини

Після того, як Порошенко оголосив, що в український уряд прийдуть працювати іноземці, депутат від Блоку президента Найем повідомив, що умовою збереження Авакова на посаді міністра є призначення заступником міністра Еку Згуладзе, яка очолювала МВС Грузії і провела там радикальні реформи. Раніше екс-президент Грузії Саакашвілі, також говорив, що його соратниця претендує на посаду в українському Кабміні.

Цього року Згуладзе часто бувала в Україні, зустрічалася з українськими міліціонерами та ділилася досвідом грузинських реформ.

Та Кабмін сформували, а призначення все не відбувалося, тому, повідомлення активістів із організації «Дорожній контроль Львів» про те, Аваков відмовляється призначати Згуладзе сколихнуло інтернет.

«Ця інформація була закритою і не мала шансів стати публічню, адже сам Аваков ніколи б не міг собі дозволити висловити подібні речі публічно. Призначення Еки Згуладзе могло затягнутися в безкінечний бюрократичний процес, з масою труднощів та відмазок з сторони міністра МВС та його заступників.

Так само і з реформою МВС у Львівській області, яка начебто цілком успішно йде повним ходом, але насправді ми можемо констатувати факт, що результат проведення реформ у Львівській області на нульовому рівні, жодних кардинальних змін не відбувається.», - писали львів’яни.

Тоді ТЕКСТИ не публікували це повідомлення, аби не втягуватися у можливі інформаційні війни. Тим більше, що «голос Авакова» тобто його колишній радник, а нині нардеп Геращенко від Народгого фронту відразу заявив, що призначеня відбудеться після 9 грудня: "Сегодня целый день по соц сетям разгоняют наглое вранье о том что только что назначенный Верховной Радой Министр МВД Арсен Аваков отказывается назначить бывшего Министра МВД Грузии Эку Згуладзе своим первым заместителем.

По семейным обстоятельствам Эка Згуладзе сможет прилететь в Украину только 8 декабря, после чего встретится с Арсеном Аваковым и обсудит порядок взаимодействия и вопросы трудоустройства в МВД.

Арсен Аваков приветствует квалифицированную помощницу в той ре форме МВД, которая разработана группой правозащитников и утверждена Кабинетом Министров.

Между Арсеном Аваковым вчера состоялся телефонный разговор с Экой Згуладзе в котором они наметили совместные планы по сотрудничеству.
Я лично знаком с Экой Згуладзе и уверен, что она, со своим опытом грузинских реформ существенно усилит команду Арсена Авакова» - повідомляв Цензор.нет

Сьогодні вже 11 грудня і про Эку Згуладзе ні міністр ні його радник-депутат не згадують.

Ека Згуладзе

аваков говорильня згуладзе

Знак гривні
Знак гривні