Ефективний прем'єр. Чотири місяці розмов і як наслідок на ТЕЦ немає палива.

В Міненерговугілля у п'ятницю 5 грудні відбулася екстрена зустріч за участі нового міністра Володимира Демчишина, де намагалися знайти вихід із катастрофічно ситуації з браком вугілля на ТЕС. Про це повідомляють джерела "Української правди" у міністерстві.

На нараді присутні глава ДТЕК Максим Тимченко та колишній радник Едуарда Ставицького Сергій Кузяра.

Як повідомив головному редактору "Української правди" директор однієї з ТЕС, ситуація на станціях катастрофічна.

За його словами, якщо найближчим часом не будуть запущені газомазутні блоки, то станції зупиняться, і багато міст залишаться без світла і тепла, у тому числі Київ.

Приміром, на складах ТЕС державної "Центренерго" починаючи з липня кількість вугілля скоротилося до зовсім незначних показників:

липень - 969 тисяч тонн;
серпень - 691 тисяч тонн;
вересень - 205 тисяч тонн; жовтень -98 тисяч тонн;
листопад - 58 тисяч тонн.

«Почему??? Почему нельзя было начать импорт из ЮАР, Новой Зеландии, Австралии еще в августе??? На что они надеялись?? На хорошую погоду или на то, что уголь упадет с неба как манна небесная?

Для чего нужно было устраивать этот цирк с ЮАРовским углем, с Улидой? Это разве не предательство национальных интересов? А теперь шмонают Центрэнерго и Энергоатом..

А коалицию создавать месяц и правительство? В условиях войны, необходимости нового транша МВФ, в такой ситуации с углем?
А назначить на должность министра энергетики, который вообще далеко от понимания процессов, не является энергетиком в нынешней ситуации?? и на котором частично лежит ответственность за все сейчас происходящее??

Это преступная бездеятельность, некомпетентность, отсутствие ответственности????», - задає риторичні питання редактор УП Севгіль Мусаєва-Боровик

На думку ТЕКСТІВ у критичній ситуації винен Яценюк, його уряд ще у серпні оголосив про надзивчайний стан у енергетиці, проте до початку холодів так і не закупив необхідне вугілля. Була спроба привезти вугілля з ПАР, але як сьогодні заявила прокуратура, воно не горить у наших ТЕЦ. З іншого боку заяви прокуратури теж не надто переконливі, бо коли прокуратура декілька тижнів тому порушила справу проти українських чиновників і фактично заблокувала завезення вугілля з ПАР вона не могла пояснити чому це робить.

яценюк вугілля абаз порошенко

Знак гривні
Знак гривні