Понад 50 посадовців МО та Генштабу звільнено за погану роботу

Більше 50 посадових осіб апарату Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України звільнено за останній час через неналежне виконання службових обов'язків, майбутня переатестація може призвести до зростання цього показника, - повідомив глава оборонного відомства Степан Полторак.

"Ми позбавляємося від тих людей, які працювали неефективно, які затягують із прийняттям рішень. По багатьох з них проводяться службові перевірки. І це тільки початок. За підсумками року, коли ми чітко зрозуміємо, хто як працював, проведемо переатестацію всього керівного складу апарату оборонного відомства. Почнемо з заступників міністра", - цитує С.Полторака прес-служба Міноборони.

Крім того, за його словами, ведеться робота зі створення кадрового резерву з числа бойових офіцерів і генералів, які зможуть замінити тих чиновників, які не пройдуть атестацію.

"Волонтери допомагають збирати інформацію про ділові якості командирів, яким би я хотів запропонувати службу в Міністерстві оборони і Генштабі. Ми шукаємо не тільки людей, здатних приймати непрості і правильні рішення, а й тих, хто користується авторитетом серед особового складу. Волонтери, працюючи в цьому напрямку, підказують, хто з командирів та офіцерів найбільш авторитетний ... Незабаром ми завершимо формування списку кадрового резерву. Це дозволить залучити до роботи людей, які брали участь у бойових діях, знають проблеми не тільки з інструкцій і нормативних документів, а зіткнулися з цими проблемами на полі бою", - роз'яснив глава Міноборони.

Він також поінформував, що на базі департаменту кадрової політики Міністерства оборони формується підрозділ, що готується до роботи на поліграфі.

"Люди, які мають доступ до матеріальних засобів і державної таємниці, повинні пройти через так званий детектор брехні. Це дозволить керівнику зрозуміти, що людина є відвертою, працює чесно, і результат цієї роботи ми побачимо. Я переконаний, що це допоможе вирішити проблему корупції", - озвучив свою позицію С.Полторак.

армія полторак реформи

Знак гривні
Знак гривні