Порошенко переплутав країну з корпорацією. Хоче, щоб в уряді працювали іноземні громадяни.

Про це президент заявив виступаючи перел новообраним парламентом. Петро Порошенко бачить іноземця на посту глави Національного антикорупційного бюро. Про це він сказав, виступаючи на засіданні ВР у четвер.

"Я пропоную запросити на цю посаду людину з-поза меж України. Вона матиме одну перевагу: відсутність зв'язків в українській політичній еліті, ніхто нікому не є кумом, сватом і братом", - сказав Порошенко. За словами Порошенка, це має бути "рівновіддалений від усіх політичних сил технократ".

Президент, однак зазначив, що "судячи з "бурних" оплесків та гулу в залі, не всі у парламенті сприймають цю пропозицію". Крім того, Порошенко хоче ініціювати зміни до законодавства, які б дозволили іноземцям займати вищі керівні посади в Україні, в тому числі й в уряді.

"Моя ідея полягає в тому, щоб через зміни в законах надати право залучати на державну службу іноземців включно з членством в уряді. Або розширити коло осіб, яким президент України може надавати українське громадянство. Причому в прискореному режимі", - зазначив Порошенко.

"Не можуть іноземці в сучасній європейській державі займатися державним управлінням. Вони, як не громадяни України, не несуть ніякої відповідальності перед цією країною. В Україні досить гідних кадрів. А якщо хтось вважає, що не досить, потрібно надавати українське громадянство тим, хто готовий відмовитися від попереднього громадянства, щоб працювати для Україну. Порошенко цей варіант теж озвучив у ВР сьогодні", - стверджує політични оглядач ТЕКСТІВ Тарас Шамайда.

В українськиу бізнес-середовищі, з якого нагадаємо, вийшов Порошенко є упередження, щодо місцевих управлінців. На керівні посади чатсо запрошують іноземців, як правило з Росії. Ця тенденція до революції була особливо поширена і в медіа. Причому часто іноземні фахівці гробили успішні вітчизняні ЗМІ.

Очевидно ставши Презилентом Порошеко продовжує мислити в рамках логіки бізнесу, коли запрошувати іноземного фахівця теоретично нормальна практика. Але з точки зору політики і держави пропозиції іноземцям ставати членами уряду свідчить недовіру до власнго народу і певна зневага до нього.

В цій ітсорії також цікаве питання зарплат. Який адекватний іноземець приїде працювати на офіціну зарплату українського міністра? Питання риторичне. Значить, або Порошенко просто піариться, або приїде той, хто знає, як заробляти не офіціно.

Також виникає питання доступу до секретної інформації.

уряд говорильня порошенко абзац

Знак гривні
Знак гривні