МО за звільнення викладачів, яке не переїхали з зони АТО, й підганяє студентів

Міністр освіти Сергій Квіт заявив, що буде ініційовано звільнення викладачів ВНЗ, які залишилися працювати в зоні проведення АТО.

Дана норма передбачена законопроектом про забезпечення доступу до освіти, який ще має прийняти нова Верховна Рада.

"Викладачі, які не переїхали зі своїми вузами за межі АТО, вважатимуться звільненими станом з 1 вересня", - пояснив Квіт законопроект.

Міністр освіти України Сергій Квіт також заявив, що студенти, які виїхали із зони проведення АТО, повинні до 12 грудня визначитися із місцем свого навчання.

"Ті студенти, які перемістились із луганських та донецьких вузів в інші регіони України і мають статус тимчасово допущених до занять, повинні до 12 грудня визначитися, написавши заяви, де вони хочуть навчатися далі", - цитує Квіта УНІАН.

За його словами, студенти-переселенці можуть стати вільними слухачами, або навчатися у своєму закладі, який переїхав із Донбасу на іншу території держави.

Також він додав, що з наступного семестру цим студентам буде забезпечено фінансування їхнього навчання, якщо вони навчалися на умовах держзамовлення.

Крім того, Квіт зазначив, що ті студенти-переселенці, які навчалися на контрактній основі, у нових місцях навчання не сплачуватимуть більше, якщо у вишах, які вони оберуть, навчання за їхньою спеціальністю коштує дорожче.

Квіт повідомив про розробку процедури, за якою випускники зможуть отримати дипломи українських вишів, якщо вони з тих чи інших причин у цьому навчальному році не можуть залишити неконтрольовані українською владою території Донбасу.

освіта квіт АТО

Знак гривні
Знак гривні