Українські військові відбили у бойовиків стратегічну висоту поблизу Донецького аеропорту

Українські військові взяли надважливу стратегічну висоту поблизу Донецького аеропорту. Саме з цієї позиції наших кіборгів, які утримують летовище, ворог регулярно обстрілював. Відтепер більшу частину всіх під'їздів і виїздів до аеропорту з висоти контролює українська армія. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Відстань до найближчих позицій бойовиків звідсіля рахують не кілометрами, а усього сотнями метрів. У таких умовах наші хлопці прикривають кіборгів. "Висота стратегічна для нас. Від неї ми ведемо вогонь навколо терміналу. Термінали наші - як старий, так і новий. Відповідно, коли противник намагається прорватися в термінали, ми не даємо їм туди підійти", - розповідає замкомандира 93-ї механізованої бригади з позивним "Купол".

Сепаратисти і російські військові за останню добу вже тричі пробували повернути стратегічну точку. Окрім важкої артилерії, по українцям почали працювати ворожі снайпери.

І це попри негоду і фактично нульову видимість - раніше у таких умовах вогонь припинявся. Зараз противник всліпу веде фактично безперервні атаки. Хлопці на лінії вогню кажуть, що стріляють лише у відповідь. Обстріли бойовиків активізувалися після того, як до них приїжджав останній гуманітарний конвой. Складніше стало і через ворожу ротацію. На зміну втомленим бойовикам приходять доозброєні і досвідченіші. Хоча наші не приховують, що підлаштуватися під них і вивчити - лише питання часу. Поки виживають і бороняться виключно завдяки мужності і рішучості.

Учора вдалося врятуватися нашому танковому екіпажові. Хлопці потрапили під ворожий приціл, коли везли в аеропорт їжу та воду. "Підбили танк "Булат", розбили гусеницю. Довелося йти пішки. Під стріляниною противника. Виходили більше кілометра, повзли.

На даний момент всі цілі, все нормально", - каже один з уцілілих бійців. Хлопці не збираються здавати позицій. Кажуть, що тут тримає не стільки зброя, скільки бажання справедливості. Бо це наша земля.
Повідомляє ТСН

кіборги

Знак гривні
Знак гривні