Скільки бійців АТО отримали статус учасника бойових дій? Станом на кінець жовтня - жодного (ДОКУМЕНТ)

ТЕКСТИ отримали відповідь від Міністерства оборони на запит, скільки ж людей отримали статус "учасника бойових дій", передбачений законодавством України. Саме такий статус дозволяє користуватися рядом пільг. Статус "учасник АТО" більшості пільг не передбачає і є лише необхідним етапом для отримання "учасника бойових дій".

Так, станом на 20 жовтня було розглянуто документи аж 59 осіб - а відповідний статус отримали - нуль.

Все інше у документі це відповідь на наше наступне запитання про процедуру отримання статусу учасника бойових дій. Ми плануємо зробити інфографіку на цб тему.

Станом на сьогодні, як і на початку вересня, разові грошові компенсації бійці отримують, а скористатися пільгами не можуть. Наприклад, сім'ї мають хоронити загиблих за свій рахунок, хоча за законом це має робити держава.

У вересні чиновники виправдовувалися, що немає відповідної постанови Кабміну. Тепер постанова є, але бійцям, котрі повернулися з фронту від цього не легше.

На нашу думку причина у вкрай не ефективному державному апараті і не уміння Премєра Яценюка та колишнього міністра оборони Гелетея організуватироботу підопічних відомств. (Щодо ефективності нинішнього міністра оборони робити висновки зарано).

армія скандал АТО

Знак гривні
Знак гривні