Волонтер Майдану розробив додаток, який дозволяє підглядати за всім світом (ВІДЕО)

SCOPE - це мобільний додаток за допомогою якого можна обмінюватися короткими унікальними відео, знятими тут і зараз. Працює все просто: програму треба встановити на смартфон, далі на карті знайти місце, яке вас цікавить. У нашому випадку це, наприклад, мис Канаверал, або Донецьк. Відправляємо запит людині яка там знаходиться і вона знімає відео для вас.

В результаті, ми маємо з одного боку нову соціальну мережу, з іншого - телепорт у вашому смартфоні.

SCOPE має кілька принципових моментів. Кожен користувач залишається анонімним, ніхто і ніколи не дізнається вашого імені, так само після перегляду відео видаляється. Крім розваги ми бачимо свій продукт, як альтернативу великим медіа. Через SCOPE можна зазирнути всюди, де є мобільний зв'язок.

Можна просто зараз: зазирнути в улюблений бар і оцінити там обстановку; відвідати аудиторію в будь-якому університеті світу; поспостерігати за заходом сонця на Балі; дізнатися від першої особи, що відбувається Україні, Сирії та інших нестабільних регіонах; або ж просто насолодитися красою японського саду.

Окремо хотілося б виділити використання програми для журналістів, які не виходячи з офісу, можуть моніторити ситуацію в світі.

Якщо Ви хочете стати одним з перших користувачів Scope, заходьте просто зараз на http://getscope.co/

“Ми живемо в інформаційному світі, і часто дуже важливо знати, що відбувається на сусідній вулиці чи в сусідньому місті. Особливо актуально для громадян України, коли доступ до цілого ряду територій України став, скажемо так делікатно, дещо ускладнений.

Один із розробників цієї програми - молодий хлопець із сусідньої авторитарної країни, якого я одного разу побачила в офісі Євромайдан SOS у цю важку "зиму, яка нас змінила". Просто так за покликом серця він приїхав нас підтримати, і провів на гарячій лінії кілька місяців (це я без перебільшення), відповідаючи на дзвінки із милим: "Простите, я пока еще не говорю по- украински".

Пам'ятаю, як захоплено він розказував про ідею цієї програми, яка дозволить нам показувати в режимі реального часу усьому світу, що насправді відбувається на Грушевського. Сказати, що у нас у Євромайдан SOS інтернаціональна креативна творча команда, це нічого не сказати" – прокоментувала новий інструмент Scope кординатор ініціативної групи Євромайдан SOS Олександра Матвійчук.

технології

Знак гривні
Знак гривні