Західні гіки відтворили маршрут Бука, який збив Боїнг: Курськ-Донецьк-Сніжне-Луганськ-Курськ (ІНТЕРАКТИВНА КАРТА)

Закордонні дотошні "гіки" практично повністю, з усіма доказами, відтворили маршрут злощаного "Бука" - благо, мобільних пристроїв із камерами зараз у людей багато.

Нагадаємо, раніше так само колективно було вставновлено і походження "Буку" з точністю до бригади російської армії.

Нова доповідь являє собою аналіз відомостей з відкритих джерел, зокрема соціальних медіа, що стосуються пускової установки "Бук", яка була знята на фото і відео на сході України 17 липня і може бути пов'язана зі збитим Рейса 17 Малайзійських Авіаліній.

Хоча у відкритих джерелах є інформація і про інші аспекти трагедії MH17, команда розслідування MH17 [порталу цивільних журналістських розслідувань] Bellingcat вважає, що це розслідування дає достовірну інформацію про походження та рух Бука, знятого на фото і відео 17-го липня.

Команда розслідування MH17 порталу Bellingcat також вважає, що на багато питань трагедії MH17 дасть відповідь офіційне розслідування, а наше розслідування можливо завдяки вивченню матеріалу з відкритих джерел, які інші організації випустили з уваги.

На думку команди розслідування MH17 порталу Bellingcat, є неспростовні докази того, що діючі в Україні сепаратисти 17-го липня контролювали пускову установку "Бук" і перевозили її з Донецька в Сніжне на трейлері.

Пускова установка "Бук" була вивантажена з трейлера в Сніжному приблизно за три години до збиття MH17 і згодом була знята на відео, проїжджаючи контрольований сепаратистами Луганськ без однієї ракети.

Команда розслідування MH17 порталу Bellingcat також вважає, що той же самий "Бук" знаходився в колоні, 53-ї зенітно-ракетної бригади в Курську, яка їхала до українського кордону в рамках "навчань", що проходили з 22 червня по 25 липня, причому в цей період частина колони відокремлювалася від основної колони, в тому числі і пускова установка "Бук", знята на фото і відео в Україні 17-го липня.

Є переконливі докази того, що російська армія надала сепаратистам на сході України пускову установку "Бук", яка була знята на фото і відео на сході України 17-го липня.

Доповідь доступна у форматі PDF [англійською мовою] - Origin of the Separatists 'Buk A Bellingcat Investigation.

Інтерактивну карту, на якій показано "Бук" сепаратистів і червнева і липнева колони в Росії, можна подивитися тут.

В тому числі є можливість окремо подивитися рух Буку до трагедії, в день трагенії, після трагедії.

Деталі розслідування російською - на сайті GlobeUkraine.

бук тероризм mh17 росія

Знак гривні
Знак гривні