Бойовики до опівночі пропонують випустити з оточення бійців - командування не дає чітких команд (ВІДЕО)

Українських військових, які утримують 32 блокпост біля села Смілого на Луганщині, бойовики обіцяють випустити із оточення, з технікою та припасами, якщо вони залишать позиції до опівночі.

Одночасно за словами військових, командування не дає жодних конкретних наказів – ані атакувати, ані відступати, повідомляє "Громадське".

Єдиний наказ, який наразі мають гвардійці – "триматися", - пише Інсайдер.

Бойовики вперше за два тижні пропустили передачу для військових – макарони, 5 пачок цигарок на людину та декілька бутлів води.

Окрім води, військовим сьогодні дозволили забрати тіла загиблих побратимів. З поля бою вдалося забрати тіла 4 загиблих. З них – троє "айдарівців" та один із командирів Національної гвардії, який загинув минулої неділі. Також бійці забрали з поля бою рештки ще 5-6 загиблих.

Прориватися із оточення українські військові самостійно не можуть.

"Зараз у Смілому розмішена важка техніка бойовиків, зокрема "Гради". Разом із сепаратистами там стоять військові 34-го псковського полку, сьогодні вночі прийшло підкріплення чеченців, сербів та Донських казаків. Поле навколо блокпосту також заміноване. При цьому українських військових на блокпосту – 110 бійців", - повідомляє "Громадське".

Як пише військовий оглядач Бутусов, керівництво повни прийняти рішенння або про прорив, або знищити військові загони противника, які оточили блок пост.

армія донеччина сепратизм луганщина

Знак гривні
Знак гривні