Німці образилися: Кличко попросив у них порад щодо стіни

Висловлювання мера Києва Віталія Кличка у Берліні щодо будівництва муру на кордоні з Росією спантеличило німців. Речник політика виправдовується: все через погане знання німецької. Про це пише Німецька хвиля.

Інформаційні агенції у п’ятницю, 12 вересня, повідомили, що Віталій Кличко закликав Німеччину допомогти з будівництвом муру на кордоні України та Росії. "Ми були би раді отримати допомогу від всіх друзів України", - сказав Кличко, спілкуючись з журналістами у Берліні, про що пише інформагенція dpa. До німецької столиці політик прибув на запрошення Фонду Конрада Аденауера. За словами Кличка, Україна зацікавлена при будівництві муру як у фінансуванні, так і в німецькому "ноу-хау".

Заява Кличка спантеличила багатьох у ФРН. Зрештою, Берлін був протягом десятиліть розділений муром на східну і західну частини. Той факт, що саме у колись розділеній муром німецькій столиці український політик попросив "поділитися ноу-хау у будівництві муру", був сприйнятий неоднозначно. У деяких ЗМІ навіть з'явилися обурені коментарі.

"Ця ідея абсурдна. Але українське керівництво налаштоване серйозно. Навіть Віталій Кличко, якого вважають поміркованим політиком, виступає за те, щоб відгородитися колючим дротом. Те, що він при цьому просить про допомогу саме Німеччину - несмак та історичне невігластво. Країна, яка десятиліттями була розділена муром, на якому гинули невинні громадяни, має тепер поділитися досвідом будівництва стіни?

Незбагненно!", - обурюється, зокрема, видання Augsburger Allgemeine.
Речник Віталія Кличка згодом заявив, що політика неправильно зрозуміли. "Причина його неоднозначного висловлювання - погані знання німецької", - наводить слова прес-секретаря інформаційна агенція dpa. За його словами, колишній боксер хотів лише сказати, що для України цінний досвід, який Німеччина отримала після падіння Берлінського муру.

ляп німеччина кличко росія

Знак гривні
Знак гривні