Тимчук: із Росією можна боротися (ВІДЕО)

І грузинська кампанія 2008-го року, і нинішня, 2014-го, показує, що з російською армією можна боротися – як і з будь-яким іншим противником. Про це у студії Громадського розповів керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

«Це не суперсолдати. Крім того, в них також присутнє пострадянське нехлюйство. Наші армії – практично двоюрідні сестри», - сказав він.

Як зазначив Тимчук, українська армія, на відміну від російської, вже практично позбавилася такого явища, як дідівщина.

«У них залишилися ті фактори, що негативно впливали ще на радянське військо та загалом розкладають армію. Також це корупція у складі генералітету – в плані призначень. Часто ігноруються перспективні кадри для призначення людей «по знайомству». Все це негативно вливає на армію», - розповів експерт.

«"Заморожувати" конфлікт зараз у будь-якому разі неможна. Це не буде Придністров'я, це буде Нагірний Карабах з тенденцією розширення цієї території», - сказав він.

На думку Тимчука, схід України не є «самодостатньою територією» – це плацдарм, за який Путін активно воює ось вже кілька місяців.

«Нам зараз потрібне перемир’я для відновлення боєздатності військ, проведення чергового етапу мобілізації та відновлення боєздатності техніки, яка знаходиться на базах зберігання, та вирішення проблеми кардинальним способом – проведенням військової операції», - зазначив Тимчук.

За даними експерта, для того, щоб продовжити операцію, Україні необхідно призвати до лав армії 60-100 тисяч осіб.

війна росія

Знак гривні
Знак гривні