Українські війська залишили Луганський аеропорт. Ось як це було

Журналіст Роман Бочкала розповів у Facebook про відхід українських військ з аеропорту Луганська. "Можу тільки підтвердити, що сили АТО залишили аеропорт Луганська. На жаль, із втратами. Є полонені. Крім артилерії, яка дійсно била дуже прицільно, ворог попер танками. Окрім як відійти, вибір залишався один - загибель, полон.

Протистояли нашим російські кадрові війська. Десантники та морпіхи. Вони запропонували коридор, але пам'ятаючи Іловайськ й інші недотримані обіцянки росіян, українські військові пропозицією не скористалися. Сховалися в бункерах. Розпочався масований обстріл. Вночі хлопцям вдалося вибратися «буквально дивом», як сказав один із наших снайперів, хто був там.

Так ми втратили аеропорт. Той самий аеропорт, який довгі місяці героїчно утримувався 80-ю бригадою і бійцями доданих підрозділів. Аеропорт, в небі над яким загинули десятки бійців 25-ї бригади, у підірваному терористами ІЛ-76. Не хочу навіть думати, що всі ці жертви були марними.

І ще: сподіваюся, відходячи, наші хлопці не залишили уцілілої злітно-посадкової смуги. Знаю, що терористи під час своїх обстрілів її не чіпали. Робилося це свідомо. Всі ми пам'ятаємо, як Крим наводнили зелені чоловічки, що висадилися в аеропорту сел. Гвардійського. Всі ми розуміємо наскільки діючий аеропорт сприятиме терористам і російським окупантам у зміцненні їх влади на Луганщині.

І ще. Чекає битва за Щастя. Це місто не залишать у спокої. Там знаходиться ТЕС, яка живить електрикою всю Луганську область. ТЕС, на відміну від злітної смуги, виводити з ладу ні в якому разі не можна. Ми повинні утримати Щастя".

Знак гривні
Знак гривні