Атаку в напрямку Маріуполя відбито, росіяни відступають до свого кордону (ОНОВЛЕНО)

Оновлено 16:28 Бійцям батальйонів «Дніпро-1» і «Донбас» вдалося відбити напад на Маркино і Новоазовськ. Про це мелітопольське видання 0629 повідомили в батальйоні «Дніпро-1».

Українським бійцям вдалося знищити 10 БТР окупантів. Зараз російські сили відступають до свого кордону, а бійці «Дніпро-1» слідують за ними.

Передбачаючи можливість штурму Маріуполя городяни активно записувалися добровольцями. За даними «Дніпро-1» близько 100 чоловік вирішили стати на захист рідного міста.

Текст основної новини:
З боку Росії у селище Маркіно увійшла військова техніка 10-30 танків (різні джерела називають різну кількість). Силами бійців батальйону Дніпро-1 знищено 5-6 танків. На підмогу вирушають "винищувачі танків" батальйону "Донбас". У самому Маріуполі знаходиться до тисячі наших військових, мешканці записуються добровольцями для захисту міста.

За словами Тимчука окупанти в понеділок вранці спробували здійснити прорив з території Росії в Україну в районі Новоазовська.

"Завдяки оперативним діям українських підрозділів, колона була розчленована. Основна частина колони зупинена вогнем наших сил", - повідомив він.
"Частина колони (попередньо - 10 БТР, 2 танка і 2 КамАЗи) продовжила рух углиб території України. Сили АТО починають дії з її знищення", - додав Тимчук.

Інформацію про вторгнення російських військ підтвердив керівник батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Вторгнення російських окупантів відбулося. Поки локальне і таке, що легко перебороти", - написав він на своєму Facebook.

"Згідно з інформацією з Донецького прикордонного загону, сьогодні вранці до 50 одиниць бронетехніки перетнуло кордон з РФ в районі Новоазовську. Також проводився артобстріл нашої території. Частина техніки (до 40 одиниць) висунулася в район Маріуполя, частина рушила в бік Кутейникове – Амвросіївка - Іловайськ", - повідомив він.

"Жодних страшних боїв в районі Маріуполя станом на півгодини тому (пост написано об 11.30 25 серпня) не було. Судячи з усього, був вогневої контакт з розвідгрупою. Один поранений. Всі істерики з цього приводу – недоречні. Жодних епічних боїв там не відбувається (у мене прямий зв'язок з командуванням сектора і 7 поранених в місцевій лікарні, які вже ходять і все бачать)", - додав Семенченко.

"Мною як командиром батальйону, що знаходиться в районі ймовірного блокування угрупування, що проривається на північ, ухвалено рішення сформувати мобільні групи винищувачів танків, озброєних сучасними ПТКР і зенітками на мобільних платформах. Дані групи вже висуваються на комунікації. Спалимо всіх, кого побачимо", - заявив він.

За словами Семенченка в Маріуполі знаходиться до тисячі українських солдат, тому зхищати місто є кому.

У прес-центрі АТО близько 11:12 25 серпня повідомили про спробу прориву військових з РФ і додали, що з території Росії тривають обстріли в напрямку Новоазовська.

"Сьогодні вранці відбулася спроба порушення лінії кордону змішаною колоною бронетехніки в районі населених пунктів Щербак-Новоазовськ. Прикордонники вступили в бій, в результаті чого подальше просування ворожої техніки зупинено на напрямку Щербак-Маркін. Підрозділи Державної прикордонної служби перекрили основні напрямки руху і продовжують бій в напрямку Новоазовськ-Маріуполь", - сказано в заяві.

Маріупольське видання 0629 повідомляє, що зараз в населеному пункті Маркино на кордоні з Росією йде бій. Населений пункт захищають бійці батальйонів «Дніпро-1» і «Донбас».

Про це 0629 повідомили в батальйоні «Дніпро-1».

До цього населеного пункту з півночі підтяглися сили ДНР. Крім того, з боку Росії туди увійшла військова техніка - близько 30 танків. Силами бійців батальйонів було знищено 5-6 танків.

Ведеться обстріл по житловим будинкам в Маркино. Жителі сидять у підвалах. Також ведеться обстріл житлових будинків в місті Новоазовськ.

Що стосується Маріуполя - територія від Новоазовська до Маріуполя повністю захищена. Але прорив техніки можливий. Крім того, у батальйону є інформація, що можливо напад на місто кримської групою і з морської сторони.

Ми просимо всіх, хто готовий стати на захист міста, терміново йти до військкоматів.

«Ми просимо всіх, хто готовий стати на захист міста, терміново йти до військкоматів, - сказали в батальйоні« Дніпро-1 », - Потрібні добровольці, потрібна допомога людей. Ситуація дуже серйозна».

Крім того, в батальйоні "Дніпро-1" відзначили, що жінкам з дітьми краще покинути Новоазовськ і Маріуполь. Перебувати в цих містах небезпечно.
13.06. Як повідомили 0629 у батальйоні "Дніпро-1", близько 70 танків зараз знаходяться на кордоні з Росією. Відомо, що більшість з тих, хто прямує в Новоазовський район - козаки з Ростова-на-Дону.

В цей же час багато маріупольці активно йдуть в добровольці і вже зараз приєднуються до українських бійців.

На думку ТЕКСТІВ атака на Маріуполь може бути пов’язана, як зі спробою відтягнути українські війська від Донецька і Луганська так і з намаганням «прорубати коридор» до Криму. Адже з настанням осені і зими в Керченській протоці піднімаються шторми і переправа за допомогою поромів сильно ускладняється і Крим опиняється у природній «блокаді».

Оновлено (14:05):

Як повідомив сьогодні під час брифінгу в Києві представник Інформаційно-аналітичного Центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, в 5:20 ранку в районі населених пунктів Щербак і Новоазовськ змішана колона бронетехніки в складі 10 танків, 2 БМП і 2 «Уралів» порушила державний кордон України.

Прикордонники вступили в бій і викликали підкріплення.

Просування основної частини ворожої техніки зупинено вогнем на кордоні Щербак-Маркино. Зараз траса Новоазовськ-Маріуполь знаходиться під контролем сил АТО. З території Російської Федерації ведеться обстріл в напрямку Новоазовська

війна маріуполь

Знак гривні
Знак гривні