В Іловайську тяжкі бої, у Сніжному значні втрати росіян

До батальйону «Донбас», котрий декілька днів утримує місто вчора прорвалося незначне підкріплення, сьогодні навіть привезли нові кевларові каски. Проте запеклі бої тривають. Нагадаємо, що в Іловайську отримав поранення Семен Семенченко, він зараз у Дніпропетровську, у лікарні. Усіх поранених успішно евакуюють.

За його словами вчора втрат у наших не було, хоча місто постійно під обстрілами градів і мінометів. Українські війська захопили центр міста, але на околиці контролюють сепаратисти. «Вузлові точки терористи вже пристріляли. Звідти й велика кількість поранених", - відзначив Семенченко.

Він пише, що у лівій частині міста – сили АТО, у правій – майже удвічі більше супротивників.

"Судячи з полонених, більше половини – кадрові офіцери й солдати з РФ. Деякі тупо у формі. Вони не просто поодинці розкидані по підрозділах, а працюють уже окремими взводами, тобто це вже реальне військове вторгнення", - заявив Семенченко.

За його словами, "сьогодні разом із братами із "Дніпра", які не побоялися увійти в місто, хлопці починають чистити прилеглі квартали".

"Бої йдуть із наростанням жорстокості. Очевидно, все ж у цьому місті ми намацали "Кощеєву смерть" донецького угруповання терористів. Періодично доходить до рукопашної. Учора відбили останні танкові атаки – не треба їх боятися, вони горять, як свічки", - написав Семенченко.

Місто має стратегічне значення для взяття Донецька, адже знаходиться на шляху, контроль над яким відрізає столицю Донбасу від поставок зброї і солдат з Росії.

Засвідченням учасників бій в Іловайську один із найзапекліших, попередні звільнення міст відбувалися відносно легко. Бойовики при можливості відступали. Зараз вони змушені битися відчайдушно.

Станом на першу половину п'ятниці добровольчі загони за підтримки танкістів відбивають атаки переважаючих сил терористів і чекають підтримки і підготовленої атаки. Головна задача - не допустити підкріплення для угруповання терористів в Іловайськ.

Поки за Іловайськ тривають запеклі бої нашим пофортунило у Сніжному. За повідомленням прес-служби АТО в районі Сніжного артилеристи знищили 11 установок "Град", 3 танки та 5 бойових машин піхоти терористів, убито близько 100 бойовиків, за попередніми підрахунками.

війна сніжне іловайськ АТО

Знак гривні
Знак гривні