Тисячі криків: Нас слівают! Продажное командованіе! Потері заніжени! нагадують тексти російської пропаганди

Заголовки про "всю правду" про війну на Сході. Гігабайти букв про зраду, смерті, паніку, продажність. Тисячі криків у фейсбуку: "Насслівают! Продажноекомандованіе! Потерізаніжени!", - пише Станіслав Ясінський.

Залишилося зняти репортаж про урочисте підняття прапора диванної сотні над зруйнованим міфом про торжество української зброї. Тільки прапор цей - білий прапор капітуляції в цій неправильній, гібридній війні.

Не полінуйтеся, запасіться терпінням і літаковими пакетами для блювоти, і відкрийте сайти на зразок "Русской Весни".

Почитайте матеріали про успіхи "ополченців". А тепер приберіть звідти слова "хунта", "бандерлоги", "уніати" та інший фразеологічний шум.

Ви не зможете не помітити схожості з усім тим, що щодня розміщуєте в ваших блогах.

Отже, панове правдоруби. 97 років тому більшовикам вдалася революція, бо їх агітатори пройшли тисячі кілометрів по окопах Першої світової та сказали мільйони слів, які перетворили мізки солдат на вату.

Навіть на мізерних лекціях з військової психології в 90-х офіцери вчили нас, що таке психологічне зараження і як із ним боротися.

Наші офіцери ще не знали, що через 20 років чутку можна буде посіяти за 30 секунд, а заізолювати інформаційний простір не буде можливим.

Можете написати слово "правда" на кожному камені, який будете кидати за ці слова, але, ретранслюючи все те, що так схоже на правду, ви воюєте за Путіна і його терористів.

Солдати, що повертаються з війни, кажуть правду. Вони були в пеклі. Проти них воюють професіонали і допомагає їм у цьому частина наших офіцерів, які злодії, брехуни і самодури.

Тільки от одне виразне "АЛЕ" - так зараз не скрізь.

Штаб АТО - це кілька десятків тепер вже бойових генералів. Нижче - комбати, кожен зі своїми моральними якостями, але теж не перший місяць під вогнем. Ви і правда вважаєте, що кожен там - зрадник, злодій і кат?

Тоді зливайте воду, гасіть світло, чекайте параду російської техніки на Майдані.

Хто винен? Кремль і ви, якщо поширюєте інформацію, не перевірену в трьох різних джерелах. Ви і всі ті, хто дзвонять-пишуть-інформують вас - ланки в ланцюжку психологічного зараження і розкладання.

Може, пора включати мізки і починати займатися справою, яка наближає перемогу, а не знищує бойовий дух і зриває мобілізацію?

Що конкретно робити? Як мінімум дивитися на адреси ресурсів, що публікують панічну інформацію. Можливо, назви цих сайтів - у списку зливних бачків, заблокувати які вже давно просить СБУ? Дозвольте собі стати останньою ланкою в ланцюжку паніки.

Якщо вам дзвонять і розповідають страшні речі - постарайтеся побільше дізнатися про співрозмовника і його джерела.

І, що найголовніше - побільше конкретних питань: назва та місце розташування частини, прізвища та звання офіцерів, дати отримання усних наказів - значення має все.

Перевірити всю отриману інформацію можна за п'ять хвилин в прес-службі АТО. Або у людей, що ведуть портал "Інформаційний опір".

В крайньому випадку - у волонтерів, які їздять в зону АТО щотижня. Якщо ви вважаєте, що зрадники і там, що інформацію перевірити неможливо - звикайте бачити у себе на плечі поки ще невидиму колорадську стрічечку.

Якщо інформація перевірена, вона принесе більше користі і посіє менше паніки. Якщо вам захочеться більшого - можете зареєструватися на російських форумах і сіяти паніку там.

Або зовсім встаньте з дивана, відкрийте картку, зберіть хлопцям на каски, бронежилети і целокс. Сходіть із волонтерами в госпіталь. Страхів стане менше, а перемога - ближче.

армія агенти пропаганда

Знак гривні
Знак гривні