Солдати обурені: із полону РФ у зону АТО без відпустки

Бійцям 72-ї аеромобільної бригади Збройних Сил України, які щойно повернулися з російського полону, не надають відпустки.

Як передає кореспондент INSIDER із Білої Церкви, щойно полковник Євген Коваленко повідомив солдатам, що вони отримають звільнення лише до ранку неділі, після чого бригада повинна вирушити в місце дислокації на Схід (за іншими даними на Чернігівщину - ТЕКСТИ).

Бійці зустріли цю новину бурхливо, багато хто нецензурною лайкою, а їхні родичі – плакали.

Голова громадської організації "Спільна країна" Ольга Валєр'єва в присутності кореспондента INSIDER подзвонила міністру оборони Валерію Гелетею. Міністр сказав у трубку "займайтеся своїми справами", після чого обірвав зв'язок.

"У мене всі хлопці "поламані", – сказав один із офіцерів.

Від ТЕКСТІВ: проблема не в бездушності генералів, а в тому, що в України обмаль боєздатних частин. І просто немає часу на відпочинок навіть для солдат, які вирвалися з полону. Ми б не побоялися назвати позицію робичів деструктивною: або наша Армія зараз переможе, або війна точитиметься в тому числі і у Блій Церкві. На нашу думку солдат, яких випустили з полону доцільно, відправляти не у відпустку, а на тривалі співбесіди із контророзвідкою. Адже, як не шкода, гарнатій того, що ФСБ нікого не завербувало немає.

армія полон війна

Знак гривні
Знак гривні