Порошенко скасував пільги відставним генералам та Ющенку, Литвину і Ко

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких указів Президента України», яким скасовано низку пільг генералам армії, генералам внутрішньої служби та державним радникам юстиції, звільненим за вислугою строку служби.

"Згідно з Указом, втрачають чинність укази глави держави, якими визначалося, що генерал армії, генерал внутрішньої служби, державний радник юстиції в разі звільнення за вислугою строку служби може бути призначений за власною згодою на посаду радника Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ або іншого військового формування, а державний радник юстиції - на посаду радника Генпрокуратури", - сказано в повідомленні.

Зокрема, зазначеним особам надавалося грошове, автотранспортне, медичне та інші види обслуговування за останньою посадою, а також право мати помічника. Також їм забезпечувалося щорічне безкоштовне санаторно-курортне лікування з відшкодуванням вартості проїзду в межах України, оплачувалося 50% вартості користування житлом, комунальними послугами та телефоном.

Крім того, у разі працевлаштування таких осіб після звільнення за вислугою строку служби на місце роботи незалежно від форм власності на них поширювалися безкоштовне медичне обслуговування, санаторно-курортне лікування та сплата 50% комунальних послуг за рахунок держави.

Президент Петро Порошенко скасував дію президентських розпоряджень 1992-2010 років про матеріальне забезпечення та охорону вищих державних чиновників - як колишніх, так і працюючих.

Розпорядженням від 4 серпня, яке розміщене на офіційному сайті глави держави, знімається гриф "не для друку" та скасовується дія розпоряджень від 7 червня 1996 року "Про обслуговування і безпеку колишнього прем'єр-міністра України Євгена Марчука", від 11 липня 1997 року "Про обслуговуванні та безпеки колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка", від 18 червня 2001 року" Про обслуговування і безпеки колишнього прем'єр-міністра України Віктора Ющенка".

Також скасовується розпорядження від 10 червня 2002 року "Про матеріально-побутове та медичне обслуговування Миколи Азарова" (в цей час Азаров очолював Державну податкову адміністрацію) і розпорядження від 12 січня 2005 року "Про обслуговування і безпеки колишнього прем'єр-міністра України В.Януковича".

Скасовано також розпорядження від 17 травня 2006 року № 82 "Про довічне грошове утримання, медичне, побутове, транспортне та інше обслуговування колишнього голови Верховної Ради України Володимира Литвина".

Крім того, пільг позбавляються десятки інших екс-чиновників.

пільги

Знак гривні
Знак гривні