Терористи заблокували мешканців Луганська і обстрілюють гуманітарний коридор

Як повідомляють у штабі МНС, ідея «гуманітарного коридору» для жителів Луганська провалилася. Дорогу, яка була визначена для виїзду мирних жителів, сьогодні обстрілюють з «Граду».

Як пише В Час Пик, в.о. губернатора Луганської області Ірина Веригіна повідомила, що зі свого боку обладміністрація зробила все можливе. На даний момент є автобуси, на яких можна буде вивезти людей, як тільки бойовики відкриють виїзд з міста і припинять обстріл дороги в напрямку Щастя. Також підготовлені координаційні пункти, де людей можна буде розміщувати на якийсь час.

За словами Веригіної, в переговорах по створенню «коридору» брала участь група наглядової місії ОБСЄ. Представники ОБСЄ повинні були стежити за дотриманням домовленості з обох сторін. Але й участь міжнародної організації не допомогла. На даний момент бойовики «ЛНР» не випускають людей з міста і ведуть обстріл по маршруту «гуманітарного коридору».

«Представники «ЛНР» утримують тисячі заручників у заблокованому місті і використовують мирних жителів як живий щит. Таким чином, вони самі визнають себе терористичним угрупуванням», - говорить Веригіна.

Нагадаємо, що до 09.00 29 липня керівники Луганської облдержадміністрації обіцяли створити гуманітарний коридор для виведення мирного населення в м. Щастя.

луганщина тероризм АТО

Знак гривні
Знак гривні