Тимчук: Сніжне бомбила Росія (ФОТО)

Українські ж сили поки що припинили використання авіації.

Уранці 15 липня по Сніжному (Донецька область) було завдано авіаудар, - пише Інсайдер.

Зруйновано цивільні об'єкти, є жертви серед мирного населення, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у своєму Facebook.

"За нашими даними, з учорашнього дня (після того, як терористи збили Ан-26 сил АТО) авіація українських силовиків вильотів не здійснювала. Відповідно, цей авіаудар не міг бути завданий авіацією українських збройних формувань", – зазначив він.

"Також, за нашими даними, терористи не мають у своєму розпорядженні авіатехніки, здатної виконувати бойові завдання. Хоча раніше лідери бойовиків і російські ЗМІ стверджували, що у терористичної організації ДНР нібито є бойові літаки. Таким чином авіаудар по Сніжному могла завдати тільки російська авіація", – додав Тимчук.

Раніше прес-служба Донецької ОДА повідомляла, що у Сніжному обвалився житловий будинок, унаслідок загинули четверо людей, іще четверо отримали поранення різної тяжкості. При цьому в будинку зруйновано 12 квартир.

Українські силовики у зоні антитерористичної операції на сході України тимчасово припинили застосування авіації під час військових дій.

Зокрема аж до окремого розпорядження, повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"У зв’язку з розслідуванням ситуації, що пов’язана з падінням військово-транспортного літака АН-26 ПС ЗСУ в Луганській області 14 липня, польоти авіації сил АТО призупинені до окремого розпорядження", – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що авіація сил АТО перебуває у пунктах постійної дислокації від учора, 14 липня.

Попри це, за інформацією прес-центру, сили АТО продовжують виконувати завдання у визначених районах, стискаючи кільце навколо підконтрольних бойовиками районів. Також тривають заходи з відновлення діяльності інфраструктури у звільнених населених пунктах та територіях.

"Зокрема проводяться роботи з розмінування автомобільних шляхів, будівель та інших споруд, які бойовики замінували під час перебування на цих територіях", – зазначено в повідомленні.

У прес-службі також нагадали, що літак АН-26 перевозив вантаж невійськового характеру, зокрема питну воду та продукти харчування для особового складу сил АТО. Він рухався на висоті понад 6,5 тисяч метрів, із 12:30 відучора зв’язок із ним припинився.

"Засоби ураження ПЗРК, що є, за даними нашої розвідки, на озброєнні у бойовиків, не спроможні влучити у літак на такій висоті. Працює комісія, яка має встановити причини падіння літака Ан-26", – також додали в повідомленні.

Пошуково-рятувальна операція з виявлення 6 членів екіпажу літака АН-26 триває.

донеччина тероризм АТО

Знак гривні
Знак гривні