Росія готує коридор для атаки на півночі Луганщини

Росія зруйнувала українську ППО біля кордону, прикордонники та військові не змогли протидіяти нападу. Місце атаки - вище поточної зони бойових дій. Не виключено, що ворог готує нову дірку на кордоні, та готується до застосування авіації..

Скоєно напад на українську частину ППО за два кілометри від райцентру Мілове, розташованого на півночі Луганської області на кордоні з Росією.

Обстріл почався близько години ночі. За 15 хвилин, за словами місцевих жителів, було випущено до сотні снарядів. Вогонь вівся з околиці Мілового - села Травневе.

Співрозмовник сайту не зміг сказати, з якого озброєння вівся обстріл, але припускає, що це могли бути танки. За словами місцевих жителів, в результаті обстрілу військова частина майже повністю знищена.

Місцеві жителі і зараз зрідка чують вибухи з того боку. Також є інформація про те, що обстрілу приблизно в цей же час зазнало і селище Журавське за 15 кілометрів на південь від Мілового неподалік російського кордону.

Міловський район розташований на півночі Луганської області приблизно за 130 кілометріввід зони АТО і начебто контролюється українською армією. Угруповань сепаратистів у цій частині області ніколи не було.

Однак місцеві жителі неодноразово повідомляли про переміщення військової техніки на російській території в околицях російського райцентру Чорткове, яке впритул прилягає до Мілового. Припускають, що атакуючі могли перейти кордон, який проходить по залізничній колії, в районі Травневого.

Можливо, саме для цього на деякий час було зупинено рух поїздів зазвичай дуже активний на цій ділянці залізниці навіть у нічний час. Також, повідомляє Укрінформ, місцевих жителів насторожує те, що кілька годин тому були погашені вогні чортківського елеватора - прилегла до кордону територія занурилася в пітьму, чого не було навіть за часів економічної кризи в 90-х роках, зазначає веб-видання.

Знеструмлений і український пункт переходу, розташований у Міловому. Багато міловчан налякані і намагаються залишити місто в напрямку Черткова.

Expres.ua
(Початкове джерело новини схоже - звідси. Якщо інформація підтвердиться, це може бути дуже серйозною загрозою для наших військових сил - загрозою нападу з півночі Луганщини)

Оновлено: про Мілове, як про "чорну діру" кордону що не контролюється прикордонниками, попереджали ще в березні

війна росія АТО

Знак гривні
Знак гривні