Росія стверджує, що Межведчук і Шуфрич діють за дорученням Порошенко. Переговори фіксують статус-кво терористів (ВІДЕО)

Добре, що Росія показала на телеканалі «Россия-24» хоч один епізод про так звані переговори-консультації. Я б рекомендував подивитися цей матеріал двічі. Перший раз подивитися і послухати цих мудреців. Про це пише Євген Марчук у газеті День.

Особливо зверніть увагу на фразу цього ватажка терористів Бородая і його спільника про те, що фіксується статус-кво на пересування військових в межах «республіки», і ніхто з протилежного стола, ні Кучма і хтось інший, не заперечив.

Це означає, що Луганськ, Слов'янськ, а може, і Донецьк не належать Україні, а цій самозваній «республіці». Адже Україна де-факто їх не контролює і ними не керує.

Хто і де проводив ці переговори? Так вони будуть заявляти. Що ці терор-переговорники припишуть собі ще, можна сміливо здогадуватися. Тобто статус-кво зафіксований як переговорний ресурс цієї банди.

Другий важливий момент - це виступ посла Росії Зурабова і, особливо, його репліка про те, що «Медведчук і Шуфрич упродовж усього наступного періоду за дорученням Президента Порошенко і в координації з російською стороною (це вельми цікаво) здійснювали посередницьку місію, щоб ця зустріч відбулася». Як кажуть, без коментарів. Що тут додаси.

Путін визначив переговорників, похвалив Медведчука і дав вказівку бандитам зустрітися. І щодо цього дуже важливий другий момент у виступі Зурабова, коли він говорить: «Зараз проходять консультації, які будуть передувати переговорам (і далі, увага!). У разі виконання цілої низки умов (і, щоб не сказати словами, чиїх умов, Зурабов вказує правою рукою на цього Бородая і його банду) тристоронньої контактної групи, яка посилена тими, хто здійснював посередницькі місії (Медведчук і Шуфрич) для того, щоб сьогоднішня робота почалася».

Тепер розшифруємо сказане Зурабовим. Перше: переговори можуть початися в разі виконання вимог банди Бородая до Києва, і початися вони можуть, коли Росія вважатиме за потрібне. А друге: контактна, тобто де-факто переговорна група, буде посилена Медведчуком і Шуфричем. Це два перших головних меседжі Зурабова.

І далі ще більш цікаве в його виступі: «Ми очікуємо, що найближчим часом позиція представників Донецька та Луганська (тобто бандитів і терористів, а не легітимної влади) найближчим часом буде додатково доопрацьована (а сам подумав: те, що ми їм напишемо, те й доопрацюють) і вони заявлять нам (тобто всі будуть чекати, поки вони зволять!?) про свою готовність продовжити консультації з тим, щоб розв’язати дві проблеми: перше - це досягнення стійкого перемир'я, стійкого миру, непоновлення вогню, друге - це запуск інтенсивного переговорного процесу».

Хочеться додати до спічу Зурабова:... преговорного процесу як щодо Придністров'я. Зараз там, здається, формат 3+2, а по Донбасу буде 7+2 або 10+3 і буде там і ОБСЄ, і США, і ЄС, і Росія. І так років на 50, а там подивимося. Тож Зурабов розставив всі крапки над і. Молодець. Ось тільки не знаю, чи дійсно Царьов очолюватиме цю «республіку», чи все ж таки привезуть Януковича з Пшонкою?

А вдруге, коли будете дивитися цей матеріал, дивіться тільки на найнижчий рухомий рядок. Ви знайдете там дуже багато цікавого, що стосується сучасних українсько-російських відносин.

Безумовно, будь-які переговори кращі за війну, кращі за стрілянину. Це аксіома. Але не менш важливе й питання, куди ці переговори тебе приведуть. Якщо після таких галасливих інтригуючих переговорів-консультацій бойовики знову захопили дві державні адміністративні будівлі (Держказначейство у Ровеньках і Фельд'єгерську службу в Донецьку) і, відновивши стрілянину, поранили двох наших силовиків, а про звільнення заручників навіть не заїкаються, то ціна таких переговорів для України одразу ж стає зрозумілою. Але Росія тепер отримала козирі.

Які нові санкції? Та ви що? Ми, Росія разом з ОБСЄ та представником Президента України Порошенко Кучмою, увійшли в переговорний процес з представниками Донецька і Луганська з врегулювання...

Президент Путін скасував дозвіл Ради федерацій на використання військ в Україні (начебто він колись визнавав присутність своїх військ і військової техніки в Україні).

Президент Путін і міністр Лавров неодноразово заявляли, що ніяких наших військових і нашу військову техніку в Україну ми не направляли. Вигадки все це. Ми, Росія, рухаємося до миру, а ви все нагнітаєте. Які санкції?!

В той же час в адміністрації Президента заявляють, що Медведчук і Шуфрич представляли терористів

донеччина кучма тероризм сепаратизм медведчук криза шуфрич

Знак гривні
Знак гривні