Беркут продовжує боротися з активістами?

Близько десятка добровольців з Чорного Комітету намагалися потрапити в батальйон «Айдар», однак за містом Куп'янськ, на блокпосту за с. Кучерівка їх зупинили люди із зброєю, частина яких була у формі розформованого підрозділу "Беркут".

Після перевірки документів, огляду речей, активістів було затримано. Не допоміг дзвінок від командира батальйону "Айдар", з який була домовленість про поїздку.

Після детального обшуку почався допит, серед якого лунали питання на кшталт "Навіщо ви туди їдете? Вам вдома робити нічого? Скільки вам платять? Хто вас фінансує? Де ви познайомилися? Ви були на Майдані? Коктейлі кидав?"

Далі пряма мова очевидця: "У когось на планшеті знайшли фото з Майдану чи Грушевського і агресії стало ще більше – «Вы правосеки, вы убивали наших ребят. Сейчас мы вас расстреляем и вас никто искать не будет!». Намагання вийти на розмову, що Майдан закінчився, а зараз ми всі разом на боці України, виявилися безрезультатними."

Після пострілів над головами, у активістів відібрали бронежилети, які вони везли на місце бойових дій.

"Приїхала слідча група. Нас змусили давати пояснення: хто ми, куди їхали, навіщо. Тим часом двох наших, Богдана та Івана, вивезли в ліс. В лісі ставили на коліна, казали, що зараз розстріляють і закопають, стріляли в повітря і в землю. Цілком повірю, що і розстріляли б, якби з «Айдару» регулярно не телефонували і не запитували, чому нас досі тримають, адже наближається ніч, а вночі пересуватися тут небезпечно.

Врешті-решт, коли почало темніти, нас відпустили. Без частини речей, але нам натякнули, що особливо жалкувати не варто, адже решту заберуть на наступному блок-пості…"

Нагадаємо, що це вже не перший подібний випадок у харківській області. У квітні "беркутом" на кордоні полтавської та харківської областей були зняті з автобуса і побиті активісти, що їхали у Харків на проукраїнський мітинг.

Джерело

міліція беркут АТО

Знак гривні
Знак гривні