Дві версії подій у луганській частині внутрішніх військ №3035

За однією, офіційною версією від прес-служби Нацгвардії, частина відстрілювалася до "останнього патрона".

Наприклад, саме так повідомила голова прес-служби Нацгвардії Вікторія Кушнір.

Кушнір розповіла, що штурм полку патрульно-постової служби Національної гвардії України тривав понад 10 годин ... "Правоохоронці відстрілювалися, доки не використали весь боєзапас, бій вели до останнього патрона. Серед правоохоронців трьох бійців поранено. Серед терористів – близько 20 поранених та шестеро вбито."

На даний час особовий склад військової частини передислоковується у інше безпечне місце.

Також Кушнір додала, що залишатися на території військової частини бійцям не було жодного сенсу, оскільки там "залишилося фактично згарище".

Водночас, вночі надійшло ще одне повідомлення, в якому сказано що частина здалась перед нападниками, особовий склад був вишикуваний на плацу.

Схоже, що офіційна версія як мінімум неповна - що сталося після того, як було відстріляно останній патрон? Невже нападники після запеклого бою дозволили просто перейти вевешникам в інше місце?

Фотографії та відео свідчать, що пошкодження будівель частини візуально не дуже серйозні. Більше того, з наявних фото та відеоматеріалів зрозуміло, що нападники захопили велику кількість озброєння, автомати, табельні пістолети і навіть працюючий БТР (бортовий номер 481), який поповнив склад бронетехніки терористів. Солдат-строчників, передягнутих в цивільне, сепаратисти вивезли у невідомому напрямку.

Більше того, є фото, що дозволяє припустити - принаймні частина особового складу перейшла на сторону "ЛНР" (зверніть увагу на георгієвіські стрічки).

За твердженнями Олександра Данилюка, це фото зроблене в частині №3035 в ніч штурму

луганда

Знак гривні
Знак гривні