Трагедія у Волновасі: Тому що війна - не пікнік (ФОТО, ВІДЕО)

Як відомо, вночі під райцентром Волноваха Донецької області в результаті нападу диверсійної групи противника вбито 13 військовослужбовців батальйонної тактичної групи 51-ї механізованої бригади 13-го армійського корпусу ЗС України, (місце постійної дислокації - місто Володимир -Волинський Волинської області), у тому числі командир батальйону. Більше 30 військовослужбовців поранені, багато з них у важкому стані.

Як пише головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов,

Причинами розгрому експерти вказують:

1 . Недостатній рівень бойової і тактичної підготовки в організації блокпоста.

2 . Відсутність розвідки місцевості та зв'язків з місцевим населенням.

3 . Відсутність інженерного устаткування позицій блокпоста .

4 . Відсутність бойової охорони , що дозволило противнику впритул наблизитися непоміченим до позицій підрозділу .

5 . Відсутність оснащення українських військовослужбовців приладами оптично-електронної розвідки і сучасними приладами нічного бачення.

6 . Відсутність взаємодії з іншими підрозділами, які б могли бути швидко перекинуті на атакувальні позиції.

Переслідування бандформування супротивника не було організовано.

Пошук бандитів не здійснюється, район нападу не заблоковано.

Чисельність банди - понад 100 чоловік.

"Вважаю, - пише головред Цензора, - що в результаті цього трагічного бою керівництво Генерального штабу України зобов'язане негайно подати у відставку."

Причинами великих втрат українських силовиків в ході антитерористичної операції є беініціативність і некомпетентне військове командування.

Керівництво Генштабу зобов'язане негайно видати інструкцію з розбором тактичних умов, що сприяли успішному нападу бандитів на підрозділ 51 -ї бригади під Волновахою.

Необхідно категорично заборонити пересування військових підрозділів в зоні АТО без дотримання вимог бойових статутів.

Дико про це говорити на другому місяці бойових дій на території України , але - командири підрозділів у зоні АТО ЗОБОВ'ЯЗАНІ в пунктах дислокації проводити інженерне обладнання позицій.

Обкопувати техніку, розміщувати особовий склад не в наметах, а траншеях, окопах і бліндажах. Для недопущення раптового нападу висувати на вразливі ділянки бойову охорону, розвідувальні патрулі.

Пора зрозуміти, йде війна.

І як би бездарно ні планували організацію бойової роботи генерали , відповідальність за своє життя і життя своїх підлеглих несуть офіцери на місцях - командири підрозділів.

Окопи рити важко - але втома призведе до тяжчих наслідків.

Тому що інспектують солдат не ледачі інспектори, а професійні диверсанти.

Як зазначає Бутусов у наступному пості безпосередній винуватець трагедії теж загинув. Волноваха проукраїнське містечко Донбасу, завданням військових було перекрити трасу аби сепаратисти не могли навідуватися в місто.

донеччина тероризм

Знак гривні
Знак гривні