Силовики зачистили базу терористів - терористи захопили полковника МВС

Вночі силовики повністю зачистили під Краматорськом замасковану військову базу терористів.

Про це заявив голова Верховної Ради, в.о. президента Олександр Турчинов, відкривши засідання парламенту.

"Сьогодні вночі під Краматорськом в межах антитерористичної операції повністю знищена замаскована військова база терористів", - повідомив він.

"Знову ж таки, сьогодні вночі атакований та знищений укріпрайон в межах міста Слов’янськ і повністю зачищена від терористів 5-кіломтерова зона навколо телевізійної вежі, яка транслює українське телебачення на місто Слов’янськ, Краматорськ та інші райони Донецької області", - заявив Турчинов.

Група співробітників спецназу Управління державної охорони, вступивши в бій, провела зачистку місцевості на горі Карачун.

Про це написав журналіст Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook близько опівночі.

"Сьогоднішня бойова операція спецназу Управління держохорони України на горі Карачун, там, де телевишка. Останні два дні гвардійці і десантники через постійний вогонь супротивника, який знахабнів настільки, що обладнав довготривалі вогневі точки і окопи в безпосередній близькості, переміщалися тільки пригинаючись, ховаючись від куль і снарядів", - написав він.

За словами журналіста, "група спецназівців УДО, висадившись на двох вертольотах на горі, провела зачистку місцевості, вступивши в бойове зіткнення".

Телевежа на г.Карачун

"Результат: противника вибито з займаних позицій, зону безпеки розширено до 5 тисяч метрів в радіусі від телевежі, на ній майорить український прапор, гвардійці і десантники ходять на повний зріст, не ховаючись від вогню противника", - заявив Шевченко.

"У спецназівців УДО один легко поранений в ногу, зміг вийти з бою самостійно. Скоро - коментар про цей бій і його результати начальника УДО генерал-полковника Валерія Гелетея, який сам брав участь в операції", - повідомив журналіст.

Невідомі озброєні люди захопили тимчасового в. о. начальника управління Східного оперативно-територіального об'єднання, полковника Юрія Лебедя.

Про це повідомляє "ОстроВ" із посиланням на прес-службу Національної гвардії.

"12 травня ввечері, коли тимчасовий виконувач обов'язків начальника управління Східного оперативно-територіального об'єднання полковник Юрій Лебідь повертався додому зі служби, невідомі озброєні люди з застосуванням сили захопили військовослужбовця. Зараз правоохоронними органами проводяться оперативно-слідчі дії", - повідомили в прес-службі відомства.

Крім того, у Краматорську озброєні сепаратисти близько 17:40 в середу викрали з квартири працівника управління соцзахисту міста Краматорська Максима Матюшенка, повідомляють "Новини Донбасса".

"Озброєні люди, з тих, які давно в місті, були на 2 машинах. Квартиру перевернули, забрали фото й комп'ютерну техніку, мобільні телефони. Куди повезли - невідомо. Діти встигли сховатися", - повідомило джерело.

донеччина криза

Знак гривні
Знак гривні