У Маріуполі відбувається бій біля міського УМВС (Оновлено 16:01)

Згідно з попередньою інформацією, група озброєних бойовиків кількістю до 30 чоловік намагалася захопити приміщення управління міліції.

16:01 Версія подій від Арсена Авакова: "Группой террористов около 60 человек, вооруженных автоматическим оружием, была предпринята атака на горотдел милиции. Была попытка захвата здания, без всяких предварительных требований. В здании произошел бой. Который превратился в полномасштабное боевое столкновение, по факту подхода подкрепления со стороны ВС и подразделения "Омега" Нацгвардии. В результате боя, в котором участвовали подразделения Нацгвардии, ВС, спецподразделения МВД "Азов", значительная часть группировки террористов была уничтожена.

Около 20 террористов уничтожено, 4 взято в плен. Значительная часть нападавших, побросав оружие, скрылась в жилых кварталах города."

15:37 За інформацією з місць подій, схоже що проукраїнські сили відійшли з поля бою. За дописом від Олега Ляшка, щонайменш один з наших бійців загинув. Також, за непідтвердженими даними, в будинку знайшли тіла трьох міліціонерів, яких застрелили терористи. Неподалік від проведення операції також знаходиться пуста БМП, яку залишили українські військові. Причина - несправності двигуна.

14:47 Закінчився бій за будинок управління міліції. Атаку терористів відбито, за непідтвердженою інформацією. На знімку - місце подій.

Водночас, є інформація що на під'їздах до Маріуполя сепаратисти будують барикади. Є ризик, що Маріуполь до вечора перейде під контроль сепаратистів.

13:29 У Маріуполі горить приміщення УВС. Терористи ведуть шквальний вогонь, наші їм відповідають. Місцеві сепаратисти під керівництвом комуніста Дейнеса допомагають терористам, намагаються блокувати наші війська. Коли переможемо, треба всіх посібників терористів позбавити українського громадянства. Зрадники гірше ворога! - фейсбук-сторінка Олега Ляшка.

Жителі Маріуполя чують в місті стрілянину і фіксують пересування солдатів Нацгвардії.

Стрілянина почалася приблизно в 10:30 , в центрі Маріуполя. Постріли лунають біля міського УВС і військової частини Нацгвардії.

Зараз центр міста перекривають для транспорту і перехожих.

Управління міліції блоковано українською бронетехнікою, кількістю до 5 одиниць. Однак, операція ускладнюється тим що проросійськи налаштовані цивільні намагаються заблокувати наших військових.

"Терористи, орієнтовно 30 осіб, захопили два поверхи приміщення УВС, наші відбиваються на третьому. Терористи стріляють з автоматичної зброї, використовують гранати. Зовні на допомогу нашим прибули три бтр і війська. Стріляють на ураження, ватники почали розбігатися, як колоради. З будівлі напроти поліклініки проти нас працюють російські снайпери. Серед терористів - вісім убитих, наші всі живі, але багато поранених. Операція нападу була добре спланована, серед місцевих ментів є зрадники, які допомагали ворогу. Частину Нацгвардії теж завчасно блокували місцеві сепаратисти, щоб солдати не змогли прийти на допомогу", - написав на своїй фейсбук-сторінці Олег Ляшко.

За повідомленням на 12:53, терористи забарикадувалися всередині приміщення, іде перестрілка. Ситуація складна, тому що на третьому поверсі забарикадувалися вірні присязі міліціонери, що відстрілюються від терористів.

маріуполь

Знак гривні
Знак гривні