Тимчук: До організації АТО в Донецькій області - великі претензії

У вищого керівництва немає чіткої волі на проведення антитерорестичної операції в Донецькій області, до організації роботи - Великі претензії. Про це повідомів на бріфінгу військовий експерт Дмитро Тимчук.

"У нас великі претензії щодо організаційніх моментів. Ми бачимо ефективну и професійну роботу командірів середньої ланки. Це стосується всіх збройних формувань. Але у нас є претензії до керівництва операцією. Деякі генерали більше зосереджені на зовнішньому вигляді своїх підлеглих, ніж на плануванні та ефективному проведенні операції", - цитує експерта кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

Тимчук додав, що непомітно і чіткої волі вищого керівництва на проведення АТО. "В умовах, коли кожен крок силовиків коригується, коли діють жорсткі обмеження і постійні окрики - ми вважаємо, що це абсолютно неправильно. Таку операцію повинна очолювати людина, яка користується як авторитетом у політичних колах, так і серед силовиків. Їй має бути дано карт-бланш. Судити за результатами, тільки так, - зазначив він.

За його словами, за діями силовиків зараз стежать і російська сторона, і міжнародне співтовариство. "Зрозуміло, що ті обмеження, які були встановлені спочатку, - це відсутність свободи дій для силовиків, бо умови уникати будь-яку ціну жертв дуже сковує, впливає на ефективність операції. В умовах, коли мирному населенню фактично роздано зброю і дано карт-бланш з боку сепаратистів - це вже не мирне населення. Люди, які з автоматами в руках захоплюють заручників, адміністративні будівлі, катують і викрадають людей - це не мирне населення", - зазначив він.

Також Тимчук спростував інформацію, що начебто "Альфа" відмивлася брати участь у штурмі

війна словянськ

Знак гривні
Знак гривні