Росія не збільшила військову присутність на кордонах України через АТО

Оперативні дані групи "Інформаційний Опір": у зв'язку із заявою міністра оборони РФ С. Шойгу про початок "навчань" російських військ поблизу держкордону з Україною:

Оновлено 18:11 почали з'являтися відео з переміщенням російських військ до кордону:

Не спостерігається помітного збільшення угруповання російських військ поблизу кордонів з Україною. Російські батальйонні тактичні групи загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів, про які говорить глава МО Росії, були сформовані ще кілька днів тому.

Нагадаємо, "народ", через який Росія погрожує вторгнутися - це російські спецназівці та заслані козачки, які діяли і в Криму, і в Грузії-2008 - чому є повні фотодокази (ІНТЕРАКТИВНА ГРАФІКА NEW YORK TIMES)

У 150-км зоні від держкордону на території Росії, як і раніше, налічується до 50 тис російських військовослужбовців.

Таким чином, важко казати про нинішнє зосередження російських військ біля кордону як реакцію Росії на АТО, проведену на сході України. Дане угрупування російських військ було зосереджене біля кордону до цих подій.

Що стосується 20-км прикордонної зони, то протягом останньої доби було помічено:

На Донецькому напрямку. Поблизу н.п. Гуково (Ростовська обл. , 2 км від кордону ) по автотрасі було зафіксовано переміщення 50 БТР, 2 танків, до 1 тис. військовослужбовців.

На Слобожанському напрямку. Від н.п. Хомутовка (Курська обл. , 15 км від кордону ) до н.п. Кругла Поляна (Брянська обл. , 1 км до кордону) - висунулася колона з 5 танків.

Виступ голови "Інформаційного опору" сьогодні:

донеччина криза росія

Знак гривні
Знак гривні