Європа підтримує антитерористичну операцію й застерігає Росію від вторгнення

Тим часом The Economist наклав кордони Росії й України на зображення традиційної російської тварини - й вийшла чудова обкладинка з написом "Ненаситна":

Європейський парламент підтримує українське керівництво в реалізації його права на відновлення влади та самооборону. Про це пише The Insider.

ЄП застерігає Росію від вторгнення під приводом ескалації ситуації, створеної проросійськими збройними сепаратистами, йдеться у відповідній резолюції ЄП, проголосованої сьогодні в Страсбурзі.

"(ЄП) висловлює свою повну підтримку і солідарність з урядом України, який прагне відновити владу в окупованих містах, вітає стриманість і розміреність, з якими український уряд досі справляється з поточною фазою кризи, і нагадує, що українська влада має повне право використовувати всі необхідні засоби, включаючи право на самооборону, що передбачено статтею 51 Статуту ООН", - цитує резолюцію "Інтерфакс- Україна".

Європарламент визнав, що дестабілізацією ситуації в Україні займаються російські сили спецпризначення і "навчені сепаратисти".

Крім того, ЄП підкреслює, що останнім часом в Україні не було зареєстровано "ніяких нападів, залякувань або який-небудь іншої дискримінації щодо етнічних росіян або російських громадян, що підтверджують міжнародні спостерігачі, такі, як ООН, ОБСЄ і Рада Європи".

Європарламент підтримав намір українського уряду провести дострокові парламентські вибори і референдум про статус і територіальний устрій країни.

донеччина харківщина росія луганщина криза Європа

Знак гривні
Знак гривні