Курс долара протягом місяця стабілізується на 10-11 грн. - Уманський

Курс іноземних валют найближчим часом відкотиться назад.
Про це прямому ефірі телеканалу «Україна» заявив в.о. міністра фінансів України в 2009-2010 рр. Ігор Уманський. За його словами, ситуація на валютному ринку «шокує не тільки людей, а й сам ринок».

«Останнім часом Нацбанк зайняв, швидше, позицію стороннього спостерігача на даному сегменті, і ті події, які ми бачимо, відбуваються без його участі. На сьогодні резерви Нацбанку дуже низькі, з іншого боку - Нацбанк , як у регулятор, має величезну кількість адміністративних та інших важелів впливу на учасників ринку, особливо на тих, хто ринок розхитує.

Ні в мене, ні в кого на ринку немає сумнівів, що курс , який є на сьогоднішній день - неадекватний, не відповідає реальним передумовам і, безумовно, цей курс відкотиться назад. Не потрібно піддаватися на паніку - курс повернеться» , - упевнений експерт.

На його думку, сьогодні реальний курс долара має бути приблизно 10-11 грн., і впродовж місяця цей курс стабілізується.

"Інше питання, що зараз, побачивши відсутність регулятора на ринку, певні гравці будуть користуватися панічними настроями, спробують заробити додаткові надприбутки, і гойдатимуть курс, як вгору, так і вниз. Я не здивуюся, якщо найближчим часом курс поб'є нові рекорди, але, повторюся, це короткострокова тенденція і, безумовно , курс повернеться в новий коридор" , - вважає екс-міністр фінансів.

економіка гривня

Знак гривні
Знак гривні