Оперативні дані по Криму: Окупанти концентруються на Перекопському перешийку, в АРК стягують танки

Це може означати або наявність планів російських окупантів сконцентрувати на перешийку свої підрозділи і забезпечити глуху оборону, відрізавши АРК від материка, або підготовку до просування в Херсонську область. Оперативні дані - від керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука.

Сьогодні в район Турецького (Перекопського) вала були передислоковані командно-штабні машини підрозділів окупаційних російських військ.

Також з ранку відстежується процес перекидання в АРК танків (поки 60 штук, із створенням пунктів прийому важкої бронетехніки з кораблів у Севастополі і Керчі).

Враховуючи, що до даного моменту контингент окупантів на півострові діяв на бронетранспортерах БТР- 80 і бронеавтомобілі «Тигр», це також може означати або прагнення росіян забезпечити глуху оборону АРК, або підготовку до вторгнення на материк.

На тлі сьогоднішніх невгамовних спроб інтервентів не пустити або " видавити з Криму міжнародних представників, ці процеси викликають серйозні побоювання. Як ви, мабуть, знаєте, було захоплено в заручники представника Генсека ООН, а потім його визволили прості громадяни.

***

За оперативними даними групи «Інформаційний Опір», сьогодні в Севастополь у розпорядження російського командування прибули 5 сербських найманців з "Руху четників". Дані панове брали участь у бойових діях в Косово.

Мета їх прибуття в Севастополь - надання консультаційної допомоги кримській так званій «самообороні» під керуванням нелегітимного прем'єра Криму.

Лідер сербських найманців - Мілутин Малишич.

До слова, в рядах кримської «самооборони» українською стороною ідентифікований офіцер ФСБ, який раніше проходив службу в Придністров'ї у складі російського контингенту.

***

Поточна ситуація в штабі ВМСУ залишається важкою.

Штаб з усіх боків блокований з 03.03.14. Тут чергують козаки і представники "путінушек". Медперсонал та журналістів до штабу не пропускають. Також не пропускають і людей, які приходять з продуктами і медикаментами - їх затримують, зафіксовані не поодинокі випадки їх побиття "туристами Путіна" , переодягненими у військову форму ВМСУ.

Засекречений зв'язок, спеціальний військовий зв'язок штабу ВМСУ не працює - кабелі, які проходять по території штабу, не розбираючись рубають або ріжуть (до слова, заодно тим самим залишаючи і мирне населення без стаціонарного зв'язку).

***

Точний розклад по російським кораблям

У районі на виході з оз.Донузлав знаходяться російські кораблі: СФП-183, Москва, Штиль, Блискавка.

Станом на 13.00 з Севастополя прибули Шахтар і знятий з консервації "Очаків".

Кіл-25 прибув з бочками, після установки яких планується загородити за допомогою "Очакова" вихід з оз.Донузлав для блокування виходу українських кораблів.

***

Триває нарощування сил на території Криму. За останню добу вже розвантажено 5 кораблів.

Тільки за останню добу вивантажено до 300 осіб і до 20 одиниць автомобільної техніки з кожного (!) корабля. Більш того, з "Азова" вивантажено 7 одиниць БТР-80 і протитанкові комплекси "Штурм".

крим росія

Знак гривні
Знак гривні