Що робити із Межигірям і як позбавитися більшвицьких звичок

Більшовицький лозунг «Палаци - дітям» міцно засів у свідомість. Першим про передачу Межигір’я «дітям» в екстазі популізму заговорили депутати. Часто безвідповідальні ідеї народжуються саме в їхніх головах.

Шокований розкшшю Межигір'я: Орест Зог

Перетворити палац на лікарню складно і вимагає додаткових коштів. І що залишилося від палаців, як передали дітям ми знаємо із радянських руїн. Хворим не потрібні золоті фужери, дубові стільці, люстри за ціною київської квартири розкішні сходи. Хворим дітям потрібні медичні апарати, ліки і пристойні палати.

З Межигір’я потрібно зробити парк із платним входом, за додаткову палу відвідини «Хонки» й інших об’єктів. З частини приміщень потрібно зробити музей «епохи Януковича» в якому люди бачитимуть, як крав і за які кошти будував палац. Там же зал присвячений Майдану – як народ скидав Януковича, хто і які накази віддавав, щоб захистити награбоване.
Поруч можна облаштувати зону, де б люди смажили шашлик і ловили рибку. Благо місця досить – 130 гектарів.

Сам парк у Межигір’ї шикарний, кращий ніж в Умані, а в Києві не так багато місць, куди можна піти погуляти. «Це не гірше Версалю, я там був», - в захваті ділився враженнями зі мною один з відвідувачів. І він правий. «Пост-радянський класицизм» присутній, але чому б його не розглядати, як символ епохи?

Відкрити в парку народні ресторанчики, щоб було де перекусити, продавати сувеніри і тому подібне. Основні шикарні будівлі здавати в оренду під якісь заходи. Це дозволить частково утримувати маєток. Хто вже встиг відвідати розуміє, щоб підтримувати все у нинішньому стані доведеться щомісяця викладати кругленьку суму.
Частину території можна продати, і ці гроші використати для дообладнання Охматдиту.

Що робити з іншими палацами Януковича і його васалів? Навряд чи туди піде навала туристів. Їх безумовно потрібно продавати. Частинами чи цілісними комплексами. Ніякої «держвласності», передачі дітям і профспілкам, тобто ніякого комунізму. Лєнін впав.

Держвласність у випадку палаців, це занепад маєтків і можливість дерибанити бюджет. Щоправда за повну ціну їх продати буде не так то і легко. Бізнес-клімат не ахті, а красти, сподіваюся, вже не зможуть.
Боюся, що за розмовами про дітей палац згодом закриють і там поселиться черговий вождь.

Революції руйнують установи і змітають людей у владі, але соціальні норми мають здатність відновлюватися.

І вже є дзвіночки. У перший день «пеньки Януковича» були відкриті. На другий туди пускали не всіх. Народ заглядає у вікна і роздивляється інтер’єр, а особливо приближені, наприклад свободівець Аронець постить фотки із середини. Роблю скидку на організаційні труднощі, але коли всередину немає входу, то немає ні для кого в тому числі і для героїв Самооборони.

Закон один для всіх, хіба ні?

Межигір'я, вигляд зсередини. Фото із Фейсбуку Олександра Аронця

*******

Важлива складова бюджету інтернет-видання TEXTY.org.ua- пожертви читачів

Якісна і нерозважальна журналістика, яка працює в інтересах публіки, потребує затрат і в принципі не може бути прибутковою. Але натомість вона є суспільним надбанням, як, наприклад, чиста вода. Тому фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар. У Київстару з'явилася можливість перевести гроші з телефону на кредитну картку. Телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

межигіря фінал

Знак гривні
Знак гривні