МВС визнало в суді, що Беркут використовував снайперів (ДОКУМЕНТ)

Снайпер «Беркуту» дав свідчення про участь у масових заворушеннях громадянина Таджикистану, якого було затримано 21 січня. Про це свідчить рішення Солом’янського районного суду міста Києва від 23 січня, яке виявили "Наші гроші".

Жодних подробиць про свідчення міліціонерів у судовому рішенні немає.

Нагадаємо, командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк днями повідомив, що службовці нібито не застосовували зброю та спецзасоби під час протистоянь у центрі Києва.

Скріншот на випадок змін у судовому реєстрі:

Таджика було затримано о третій годині ночі у невказаному місці. Йому інкримінували ч. 2 ст. 294 КК України, звинувативши у тому, що він своїми умисними діями вчинив активну участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою, знищенням майна, погрозами, підпалами, опором представникам влади із застосуванням предметів, які використовувались як зброя, і потягли за собою тяжкі наслідки. За цією статтею передбачено покарання від 8 до 15 років.

Таджика було затримано на підставі рапорту прапорщика міліції «Беркуту» та протоколу допиту міліціонера-снайпера «Беркуту». Суд присудив йому утримання під вартою строком 30 днів.

репресії беркут мвс

Знак гривні
Знак гривні