Суд відпустив автомайданівця під домашній арешт, багатьох інших тримають заручниками під вартою (ФОТО, ВІДЕО)

Автомайданівця Дмитра Сайдакова щойно звільнили у залі суду, відпустивши з-під варти під домашній арешт.

Фото виклав депутат Андрій Шевченко, який узяв Сайдакова на поруки:

"Сайдаков розповідає: спав у авто на Щорса.Прокинувся від того, що навколо Беркут ганяв людей. Помітили його, розбили машину, побили, забрали", - пише Андрій Шевченко.

Але не всіх відпускають. Так, Апеляційний суд Києва залишив за ґратами Дмитра Юрченка, який у своєму мікроавтобусі перевозив шини. Судді відмовилися відпускати батька двох малолітніх дітей під домашній арешт.

Нижче дуже сильне відео на якому дружина затриманого зомліла в залі суда, а молодий прокурорчик ховаючи очі тікає від журналіста.

Його обманом затримали автоінспектори і сказали, що машина нібито у розшуку, треба дещо уточнити. Його привели у відділок, і о другій годині ночі відправили у СІЗО.

Автомайданівців тримають фактично заручниками

Як повідомляє Лівий Берег, прокуратура сьогодні посилила звинувачення 18 автомайданівцям.

Прокуратура Київської області звільнить від кримінальної відповідальності 18 Автомайданівці лише у разі виконання протестуювальниками вимог так званого закону про "амністію".

Про це заявив прокурор Київської області Михайло Витязь.

Ультиматум:

За словами прокурора, мають бути звільнені всі будівлі або приміщення органів державної влади та місцевого самоврядування. Також мають бути розблоковані транспортні комунікації на вулиці Грушевського в Києві та інші вулиці, площі, провулки, бульвари, як у Києві, так і в інших населених пунктах України .

Витязь зазначив, що ця вимога не стосується тих місць, на яких проходять мирні акції протесту. Зазначене має відбутися по всій території України без будь-яких винятків.

Нагадаємо, раніше правоохоронні органи почали перекваліфікацію кримінальних проваджень учасників Автомайдану, затриманих у ніч на 23 січня в Києві.

Якщо раніше справи розглядалися за статтею "хуліганство", то тепер їх перевели на статтю "масові заворушення", яка передбачає більш жорстке покарання.

Атмосфера згущується. Попередня демонстрація "сильної руки" вилилася у "коктейль Грушевського". Далі буде...

репресії автомайдан

Знак гривні
Знак гривні