Священик Лаври прокляв євромайданівців - а потім покаявся, хоч думки не змінив (ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

"Революція - це біснування", - каже протоієрей УПЦ (МП), і взагалі на проповіді всіляко засуджує Євромайдан.

Відео виклало видання 20 хвилин:

Проповідуючи по закінченні богослужіння, відомий священик, протоєрей УПЦ (МП) Андрій Ткачов із гнівом і прокльонами звернувся до присутніх стосовно всіх євромайданівців:

«Особисто я молюся , щоб Господь вселив страх і трепет в серця і в кістки заколотників, щоб Бог послав їм хворобу в домі й на вулиці , страх на вулиці і страх у домі, щоб вони спокою не мали, щоб вони зжерли один одного. Нехай гад зжере гада - я шкодувати про них не буду! Це страшні вороги нашого майбутнього, і страшні вороги сьогодення. Я їх не шкодую, я про них не молюсь ... » , - заявив Ткачов.

Він підкреслив , що український народ «зіпсувся і збожеволів».

«Окупували весь Київ , виють своєю, напівзрозумілою мовою. Навіть не знаю як тепер назвати місто - бідне, нещасне місто Київ...», - цитує видання слова священика.

Раніше керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній (Паканич), коментуючи події в Києві, заявив, що місія церкви в ситуації, що склалася, полягає «не в підігріванні політичних пристрастей і не в боротьбі за владу, а в духовному вдосконаленні людини, в збереженні громадського спокою і миру».

Нагадаємо, 24 січня представники всіх українських церков та релігійних організацій заявили, що готові виступити гарантом у переговорах між лідерами опозиції та українською владою для розв'язання політичної кризи в Україні.

ОНОВЛЕННЯ:

Після «антимайданних» проповідей протоієрея Андрія Ткачова викликали в Київську митрополію, де він визнав свою неправоту.

Протоієрей Андрій Ткачов дав такий коментар «Православ'ю в Україні»:

"Те , що відбувається в нашій країні, може не хвилювати хіба що тільки стовпи на трасі. Тому і мене те, що відбувається, звичайно, хвилює. Я - не ангел, я - людина грішна і грішніша од багатьох.

Трапляється так, що приватне втручається в загальне і пристрасне підмішується до святого. Соломон говорить: «Смердючі мухи псують мазь мироварника». Тобто я дозволив собі неодноразово з амвона занадто яскраво говорити про речі, які мене хвилюють, і транслювати своє бачення ситуації.

Церква відреагувала на це - вслід за бурею, що піднялася в інтернеті. І це справедливо. Тепер Церква розгляне можливість мого покарання або поставить мені на вид, що я прийму, в будь-якому випадку, смиренно як священик , як християнин.

Річ у тому, що моя позиція якою була, такою і залишається. Я не люблю пожежі і не люблю вогонь в палаючому лісі. Я люблю вогонь у вогнищі. Вважаю: винні у пожежі ті, хто підпалює ліс замість того, щоб підігрівати камін і зігріватися, перебуваючи в будинку. Ось про це я і говорив у своїй проповіді. І згрішив у тому, що говорив про це з амвона.

Тому мені і поставлено Церквою на вид, що я, як такий, що на собі носить єпитрахиль, висловлював свої особисті думки не за Євангелієм, а від себе.

Я визнаю, що це дійсно неправильно з мого боку, і що священик у будь-якому випадку повинен пропускати свої особисті емоції через сито євангельських смислів. Своє не повинно затемнювати Боже".

Коментарі УПЦ (МП) та Ткачова повніше - тут на сайті religion.in.ua

антимайдан Євромайдан Церква

Знак гривні
Знак гривні